Tragedia la metrou! Zeci de morți și răniți

Posted on mai 4 2021 - 4:25pm by petre

 

Cel puţin 20 persoane au murit, iar 49 au fost rănite după ce un vagon de metrou al liniei suspendate 12 din Mexico City, suburbia Olivos, s-a prăbuşit. Momentul teribil a fost filmat.

 

15 morţi şi 70 de răniţi, după ce un pasaj de la metroul suspendat s-a prăbuşit în suburbia Olivos din Mexico City

 

Update 10.00 – Potrivit unui nou bilanţ anunţat de autorităţi, 20 au fost uciși, inclusiv copii, și 49 au fost spitalizați după ce pasajul de cale ferată s-a prăbușit, scrie Reuters.

Un vagon de metrou al liniei suspendate 12 din Mexico City s-a prăbuşit luni noapte între staţiile Olivos şi Tezonco după surparea unui pasaj, iar autorităţile au anunţat pentru moment că accidentul s-a soldat cu cel puţin 15 morţi şi 70 de răniţi, informează publicaţia El Pais.

efa guvernului regional, Claudia Sheinbaum, a anunţat că se deplasează la locul accodentului. Răniţii au fost duşi la două spitale din zonă, în timp ce mai multe echipaje de prim-ajutor intervin la locul tragediei.

Pe Twitter a fost publicată o înregistrare cu momentul în care pasarela de metrou se prăbuşeşte.

 

Pasajul s-a prăbuşit peste maşini
Imagini distribuite de televiziunea mexicană și rețelele sociale au arătat vagoane suspendate în aer. O operațiune de salvare a victimelor prinse sub dărâmături este în plină desfășurare.

 

Structura s-a prăbuşit peste vehiculele care circulau pe bulevardul Tláhuac, una dintre arterele principale din sud-estul capitalei.

 

La faţa locului se află echipe ale serviciilor de urgenţă şi personal al Protección Civil. Circulaţia pe această linie a fost oprită şi autorităţile au făcut apel la populaţie să evite zona.

În luna martie a anului trecut, ciocnirea a două trenuri ale metroului din Mexico City a dus la decesul unei persoane şi la mai mult de 40 de răniţi.

Linia 12, cu o investiţie de 1.800 de milioane de dolari, a fost inagurată în octombrie 2012. Mai mult de 5,5 milioane de persoane folosesc zilnic metroul, în Mexico City.

Comments

comments

About the Author