Traficant de minori timișorean prins în Austria

Posted on nov. 22 2014 - 1:53pm by petre

Un tînăr de 25 de ani, condamnat la închisoare de autoritățile române și dat în urmărire internațională, pentru comiterea infracțiunilor de trafic de persoane și trafic de minori, a fost depistat pe teritoriul Austriei și predat  polițiștilor români.

La data de 28 octombrie a.c., în urma colaborării cu autoritățile austriece, beneficiind de date și informații suplimentare, obținute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul C.C.P.I. – I.G.P.R. și cu sprijinul atașatului de afaceri interne din Austria, s-a reușit depistarea și arestarea unui tînăr de 25 de ani dat în urmărire internațională.

Pe  numele tînărului, magistrații Tribunalului Timiș au emis, la data de 05 mai a.c., un mandat de executare a pedepsei închisorii, fiind condamnat la 5 ani de pedeapsăprivativăde libertate pentru comiterea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și trafic de minori.

Înfapt, în cursul anului 2011, acesta ar fi racolat mai multe persoane pe care le-ar fi transportat în Germania și le-ar fi exploatat prin muncăîn scop personal.

Ieri, 21 noiembrie a.c., cel în cauzăa fost predat de către autoritățile austriece polițiștilor români, urmând a fi încarcerat în penitenciar pentru executarea pedepsei.

Comments

comments

About the Author