Traficant de migranți arabi, cercetat – vezi care era filiera și cât plătea fiecare transfug

Posted on oct. 4 2016 - 1:35am by petre

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângăTribunalul Timiș la data de 01.10.2016, au propus arestarea preventivă, a inculpatului PANEVSKI MILORAD pentru săvârșirea infracțiunii trafic de migranți.

Înfapt s-a reținut căla data de 30.09.2016 inculpatul PANEVSKI MILORAD, cetățean sârb, i-a transportat cu un autoturism, pe cetățenii de origine arabăM. F., A. K., M.R. și A. A. B.din localitatea Belgrad, Serbia, pânăîn apropierea frontierei dintre Serbia și România, pe direcția localității Jimbolia, iar în jurul orelor 00:00-00:30, când au ajuns la frontiera României, inculpatul Panevski Milorad le-a indicat acestora pe unde sătreacăilegal frontiera de stat a României, dupăcare el a intrat în România în mod legal, cu autoturismul mai sus menționat, prin P.T.F. Jimbolia-rutier.

Frontiera

De pe teritoriul României, inculpatul PANEVSKI MILORAD urma săîi recupereze pe cei patru cetățeni de origine arabăși să-i transporte cu același autoturism pânăîn Ungaria, iar ulterior pânăîn Austria. De asemenea, din probele administrate în cauzărezultăcăpentru faptul căi-a transportat și îndrumat pe cei patru cetățeni de origine arabăîn scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României, cetățeanul sârb PANEVSKI MILORAD a primit de la fiecare dintre aceștia suma de 250 Euro, urmând ca ulterior, când îi prelua de pe teritoriul României, sămai primeascăde la fiecare dintre aceștia suma de 1500 Euro, pentru a-i transporta pânăîn Ungaria, iar ulterior la destinația finală, Austria.
Judecătorii Tribunalului Timiș au dispus arestarea preventivăa inculpatului pe o perioadăde 30 de zile.
Cercetările continuăîn cauză, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și stabilirii răspunderii penale.
Facem precizarea căpunerea în mișcare a acțiunii penale este o etapăa procesului penal reglementatăde Codul de procedurăpenală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, săînfrângăprincipiul prezumției de nevinovăție.

Comments

comments

About the Author