Totul despre Curățenia Generală de Primăvară la Timișoara

Posted on Mar 7 2017 - 2:12pm by petre

Curăţenia Generală de Primăvară  Asigurarea şi păstrarea curăţeniei şi ordinii pe teritoriul localităţilor, buna gospodărire şi respectarea normelor de igienă, constituie o obligaţie fundamentală a autorităţilor administraţiei publice locale, instituţiilor publice, agenţilor economici şi altor persoane juridice, precum şi a cetăţenilor.

În vederea îndeplinirii acestei obligaţii, Primăria Municipiului Timişoara, organizează în luna martie 2017, Acţiunea Ecologică de Curăţenie Generală de Primăvară care se va desfăşura:

etapa I: 20 – 26 martie 2017, în cartierele şi zonele din partea de nord a municipiului faţă de Canalul Bega;

etapa II: 27 martie – 2 aprilie 2017, în cartierele şi zonele din partea de sud a municipiului faţă de Canalul Bega.

SĂPTĂMÂNA III: 03-04.04.2017

LUNI 03.04.2017 PERIMETRU: Cermena – Torac – Campului – F.Chopin – Saguna – Tigrului

MARTI 04.04.2017 PERIMETRU: Campului – Canal Bega – Calea MosniteiÎn cadrul acţiunii se colectează numai obiecte de uz casnic şi gospodăresc şi deşeuri vegetale rezultate din curăţirea arborilor plantaţi pe aliniamentele stradale şi a spaţiilor verzi din jurul imobilelor.

Cetăţenii sunt rugaţi să depună în ordine la bordura carosabilului, fără a împiedica circulaţia, deşeurile şi obiectele ce se colectează în cadrul acestei acţiuni, până cel târziu cu o zi înainte de ziua în care este programată colectarea în zonele şi cartierele în care locuiesc.

De asemenea, rugăm cetăţenii ca resturile provenite din tăieri de corecţie (ramuri) să fie tăiate la dimensiuni de maxim 1 metru şi legate în snopi pentru a facilita colectarea acestora. Proprietarii imobilelor în faţa cărora se găsesc deşeuri, după ce pe strada respectivă s-au efectuat lucrările de colectare a deşeurilor întră sub incidenţa Legii nr. 211/2011 privind regimul deşeurilor putând fi sancţionaţi contravenţional cu amendă cuprinsă între 1.000-2.000 lei.

Pentru desfăşurarea în bune condiţii a acestei acţiuni ecologice de curăţenie, solicităm sprijinul tuturor cetăţenilor, agenţilor economici şi a instituţiilor publice de a respecta graficele de colectare a deşeurilor în perioada campaniei. Listele cu programarea zilnică a străzilor pe care se efectuează colectarea deşeurilor, vor fi postate spre consultare de cetăţeni pe pagina de internet a Primăriei www.primariatm.ro  şi pagina de internet a operatorului www.retim.ro. În această acţiune nu se colectează deşeuri din amenajări interioare (moloz) şi deşeuri din curăţirea pivniţelor şi podurilor (praf de cărbune, ţigle, cărămizi, faianţă şi gresie sparte).

Comments

comments

About the Author