Toti cainii din adaposturile Sectorului 2, adoptati la distanta!

Posted on feb. 10 2014 - 6:59pm by petre

Toți cei 690 de câini din adăposturile Primăriei Sectorului 2 au fost adoptați la distanță, astfel căadoptatorii lor, mulți din străinătate, plătesc o taxălunarăde 77 de lei pentru păstrarea în adăpost și îngrijirea fiecărui animal, potrivit reprezentanților autorității locale a Sectorului 2.

Centrul Teritorial Veterinar al Sectorului 2 a dat spre adopție la distanță, iubitorilor de animale, toți cei 690 de câini pe care îi are în adăposturile proprii și care au fost preluați, de-a lungul timpului, din curțile spitalelor, grădinițelor, școlilor sau la solicitarea unor persoane care nu mai puteau să-i îngrijeascădin diverse motive și urmau să-i arunce în stradă.

caini-vagabonzi

Cei care au adoptat la distanțăun câine și-au luat angajamentul de-a achita lunar suma de 77 de lei pentru fiecare exemplar în parte, sumădin care se asigurăcazarea, întreținerea și asistența sanitar – veterinarăde specialitate.

Cei mai mulți câini au fost adoptați la distanțăde cetățeni din Franța, urmați de cei din Anglia, Germania, SUA, dar și din Canada, Danemarca, Elveția, Italia și Luxemburg. Și românii au fost interesați de adopția la distanțăa unui câine din Sectorul 2, iubitorii de animale autohtoni fiind din București, Arad, Brașov, Oradea, Craiova, Constanța sau Sibiu.

Fiecare adoptator a încheiat un contract angajament cu Centru Teritorial Veterinar Sector 2 prin care asigurăcheltuielile aferente întreținerii câinelui pe care l-a ales, acesta fiind obligat săanunțe centrul cu cel puțin 30 de zile înainte despre intenția de reziliere a documentului.

Prin hotărârea Consiliului Local al Sectorului 2 au fost stabilite condițiile de adopție la distanță, fiind stabilităși taxa lunarăde 77 de lei pe care trebuie săo plăteascăadoptatorul pentru un câine.

Adăposturile gestionate de Primăria Sectorului 2 se aflăla Butimanu, în județul Dâmbovița, și la Tânganu, în Ilfov.

Comments

comments

About the Author