Top 10 al ziarului Timisoara

Posted on sept. 9 2010 - 2:14pm by petre

Dale tranzitiei originale si prelungite de 20 de ani
Exemple semnificative de stat de drept in tara noastra

Exista o similitudine evidenta dovedita in acesti 20 de ani de traditie originala si prelungita intre nomenclatura comunista de dinainte de evenimentele din decembrie 1989 si clasa politica formata in marea ei majoritate dintr-o nomenclatura neocomunista, dupa 1989, din cauza ca ambele nomenclaturi au avut avantaje economice iesite din comun si privilegii datorita detinerii aproape exclusive a posturilor administrative de conducere.

Din aceasta cauza, ziarul Timisoara, in noul sau format ca si saptamanal, avand un timp mai mare de urmarire, va incerca in fiecare numar sa stabileasca un top al exemplelor de acte de coruptie la nivel inalt si al celor de stat de drept consemnate pe intreg cuprinsul tarii.Urmariti mai jos prima noastra incercare de a informa cititorii in aceasta directie. Va prezentam trei cazuri, restul le veti putea citi in pagina 2 a saptamanalului Timisoara. (Oscar Berger)

1) Targoviste, terorizat de clanul Ghenosu
Ultima isprava a unui oligofren de 21 de ani, Daniel Uta, zis Danezu un locotenent al lui Florin Parjol, zis Ghenosu s-a intamplat zilele trecute, cand a bagat in coma un politist, dupa ce l-a lovit cu o sticla in cap. El s-a remarcat deja de la 17 ani cu fapte de furt si talharie, ultima reusita fiind atunci cand viteazul Danezu si-a batut demential o prietena, fiica de politist. Bineinteles ca procurorii din Targoviste au decis sa-l puna in libertate, la fel cum pe seful lui, Ghenosu, l-a pus de doua ori in libertate vestita si mediatizata judecatoare beata Elena Turcu de la Tribunalul Dambovita. De asemenea, tot acolo, si locotenentii lui Ghenosu au fost eliberati din arest de catre judecatorul Dumitru Rebegea, de la Curtea de Apel din Ploiesti.
Din pacate, dupa cate se pare, pe meleagurile acelea, in statul nostru de drept, dupa 20 de ani de tranzitie originala, exista o simbioza perfecta intre infractori foarte periculosi si recidivisti, procurori si judecatori. Realitatea trista ne arata insa ca si in alte regiuni din Romania exista simbioze similare.

2) Maternitatea Giulesti in loc de incubator, iad
Unsprezece bebelusi de la Sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Panait Sarbu au fost lasati de izbeliste, deoarece mai multe asistente inconstiente isi sarbatoreau o colega intr-un alt salon. Din cauza unui scurt circuit, un incendiu a mocnit zeci de minute, pana s-a ajuns la o temperatura de 200 de grade. In acest timp, salonul de Terapie Intensiva in care se aflau cei 11 bebelusi a fost inchis, nimeni neavand grija de sarmanii copii nascuti prematur. Cinci dintre ei au murit deja, iar sase se lupta inca intre viata si moarte, cu arsuri de pana la 70% din suprafata corpului. Mai mult ca sigur ca nu vor supravietui toti.
Cine va raspunde pentru aceasta debandada din sistemul nostru sanitar? Cu siguranta ca acest exemplu nu este nici pe departe unicat in tara noastra.

3) Avocati interlopi dau tunuri imobiliare
Se pare ca totusi, in sfarsit, procurorii de la DIICOT incep sa fie din ce in ce mai eficienti. Astfel, a fost arestat avocatul Sever Teodorescu, care i-a scapat din arest pe mai multi membri ai clanului Camataru, avocatul Alecu Sichitiu, care l-a aparat in instanta pe mafiotul craiovean Catalin Mavriche condamnat pentru umor si avocatul Dorian Dordea, toti pentru escrocherii imobiliare grave. Acestia, impreuna cu directori de la BCR Chitila si de la Biroul de Carte Funciara, au format un grup infractional care a dat tunuri imobiliare de milioane de euro. Se pune intrebarea, dupa cati ani statul de drept din tara noastra va avea o astfel de forta ca persoane de genul acesta sa dispara pentru foarte multi ani in puscarie, dand astfel un exemplu ca… asa nu mai merge?!

Comments

comments

About the Author