Toate persoanele care vin în România din aceste țări vor intra obligatoriu în carantină

Posted on sept. 30 2020 - 7:17pm by petre

Orban anunţă reintroducerea restricţiilor pentru ţările care au un nivel de infectare superior României.

Premierul Ludovic Orban a anunţat că România va reintroduce restricţii pentru persoanele care vin din ţări care au un nivel de infectare superior – cei care stau mai puţin de trei zile trebuie să prezinte un test negativ, iar ceilalţi intră în carantină cu posibilitatea testării în a cinea zi.

Orban anunţă reintroducerea restricţiilor pentru ţările care au un nivel de infectare superior RomânieiOrban anunţă reintroducerea restricţiilor pentru ţările care au un nivel de infectare superior României

„Vom decide luni, în cadrul CNSU, să reintroducem restricţii pentru ţările care au un nivel de infectare superior pe ultimele 14 zile nivelului din România”, a anunţat Ludovic Orban.

El precizează că pentru persoanele care vin în România şi stau o perioadă de maximum trei zile nu se va impune obligaţia carantinării dacă vin cu un test COVID efectuat cu 48 de ore înainte de intrarea în ţară.

„Dacă vor să stea mai mult de trei zile, vor avea la dispoziţie două variante – carantină pe 14 zile, în cazul în care doresc să nu stea în carantină 14 zile, în a cinea zi vor avea posibilitatea de efectuare a testului, iar în cazul în care testul este negativ, la momentul primirii vor putea ieşi din carantină”, explică premierul.

Orban a mai spus, după videoconferinţa avută cu prefecţii, că a cerut intensificarea acţiunilor autorităţilor în lupta contra răspândirii cu coronavirus

Comments

comments

About the Author