Tinere talente de urmărit la Cupa Mondială de Fotbal 2022

Posted on nov. 15 2022 - 2:06pm by petre

 

Campionatul Mondial de Fotbal din 2022, găzduit de Qatar, ajunge în Faza Grupelor pe 20 noiembrie 2022, deschizând șirul meciurilor Naționalelor cu confruntarea Qatar – Ecuador. Cu primul șut, începe un șir de meciuri demne de interes pentru mai multe motive, de la oportunitățile excelente de pariuri sportive la tinerele talente care vor avea, pentru prima dată în cariera lor, șansa de a străluci pe scena „fotbalului mare”.

Cine va câștiga titlul de „cel mai bun jucător tânăr” la Cupa Mondială 2022? Iată câțiva jucători cu șanse bune la titlu.

Pape Matar Sarr (Senegal)

Deși poate nu a stârnit interesul multora dintre noi, echipa națională din Senegal a avut o performanță de invidiat în acest an, câștigând pentru prima dată AFCON (Cupa Națiunilor din Africa, echivalentul EURO) în 2022.

Unul dintre tinerii talentați din echipa senegaleză este Pape Matar Sarr, mijlocașul de 20 de ani care și-a petrecut cariera de senior la echipa franceză Metz și, anul trecut, a semnat cu echipa de Premier League Tottenham Hotspur.

Jamal Musiala (Germania)

La 19 ani, Jamal Musiala are deja un palmares impresionant: din 2020 încoace, a adunat peste 70 de apariții oficiale cu Bayern München în poziția de mijlocaș sau extremă, înscriind 20 de goluri, și are 17 apariții la activ cu echipa națională a Germaniei, inclusiv la EURO 2021.

A fost cel mai tânăr jucător german convocat la Națională pentru Campionatul European. El este lăudat pentru „ochii buni” și talentul de a juca „printre linii”.

Vinicius Jr (Brazilia)

Vinícius José Paixão de Oliveira Júnior este considerat un jucător versatil cu viteză impresionantă care poate juca în orice poziție din față, deși este, de regulă, folosit în extrema stângă, comparat deseori cu compatriotul său Neymar. Vinicius Jr joacă pentru echipa spaniolă Real Madrid din 2018, timp în care a apărut în peste 130 de meciuri și a marcat de 31 de ori.

Jude Bellingham (Anglia)

Jucătorul englez Jude Bellingham a „încasat” titluri precum „cel mai bun jucător tânăr” al sezonului în EFL și al anului în Championship, a doua ligă din Anglia, înainte de a părăsi Birmingham City pentru a juca în Bundesliga, la Borussia Dortmund. Mijlocașul de 19 ani a impresionat și în Germania, fiind la un pas de a câștiga Trofeul Kopa acordat celui mai bun jucător sub 21 de ani (trofeul a fost câștigat de Pedri).

Gavi (Spania)

Pablo Martín Páez Gavira, sau Gavi, s-a alăturat Barcelonei în 2021, la 17 ani. De atunci, tânărul mijlocaș central a fost numit unul dintre cei mai promițători jucători din Spania, fiind comparat cu Xavi, legendarul mijlocaș sub mâna căruia joacă în momentul de față.

Astă-vară, Gavi a jucat cu naționala Spaniei în Liga Națiunilor, devenind cel mai tânăr jucător spaniol care să marcheze în Echipa Națională într-un turneu european.

 

Decizie ONJN Nr. 2432 / 26.11.2020. Interzis utilizatorilor sub 18 ani.

Comments

comments

About the Author