Timorgelfest zece ani dedicati muzicii de orga

Posted on sept. 15 2010 - 11:51am by petre

Chiar daca organizarea acestei editii a pus probleme din cauza lipsei de fonduri, festivalul international Zilele muzicii de orga din Banat Timorgelfest se va desfasura si in acest an, propunand melomanilor din Timisoara o luna de concerte sustinute de organisti consacrati.

Potrivit directorului festivalului, Felician Rosca si a referentului muzical Rodica Raffai, editia din acest an este una jubiliara, marcand zece ani dedicati muzicii de orga, precum si doua decenii de la reinfiintarea Facultatii de Muzica din Timisoara.

Concertul de deschidere al festivalului va avea loc vineri, 17 septembrie, in Sala Capitol, fiind sustinut de orchestra Filarmonicii Banatul, condusa de la pupitrul dirijoral de Cristian Ciuca (Paris). Cu aceasta ocazie, melomanilor urbei le este pregatita o prima auditie absoluta a lucrarii Preludiu si fuga de George Enescu, in program fiind incluse si Organ Concert de Francis Poulene si Requem, op. 9 de Maurice Durufle, la prima auditie in Romania. Solistii concertului sunt mezzosoprana Andreea Ilie si baritonul Cristian Ardelean, acompaniati la orga de Felician Rosca si Viorel Ciurtin.
Programul Timorgelfest, care se va desfasura pana pe 17 octombrie, mai cuprinde doua concerte sustinute de tinerii absolventi ai clasei de orga din Timisoara si alte patru recitaluri ale unor organisti celebri din Canada, Olanda, Norvegia si Ungaria. Potrivit traditiei ultimilor patru ani de festival, tinerii organisti timisoreni vor concerta, intre 30 septembrie si 4 octombrie, si in cadrul unui turneul de concerte Bach la Novi Sad, Viena si Budapesta.

Comments

comments

About the Author