Timișorenii vor putea închiria sau împrumuta biciclete din stațiile de transport în comun

Posted on mart. 24 2015 - 7:44pm by petre

Zeci de biciclete au fost amplasate în mai multe stații din Timișoara, în cadrul unui proiect de 7,5 milioane de lei, pentru încurajarea oamenilor săfoloseascătransportul în comun, însăacestea nu pot fi folosite, pentru căautoritățile nu au stabilit deocamdatăcum se vor împrumuta sau închiria.

Primarul municipiului Timișoara, Nicolae Robu, a declarat, marți, într-o conferințăde presă, căproiectul „Sistem intermodal de transport în comun„, care prevede, printre altele, achiziționarea a circa trei sute de biciclete și crearea de stații pentru acestea în apropierea stațiilor de transport în comun din oraș, este aproape finalizat, potrivit corespondentului MEDIAFAX din Timiș, Liliana Iedu. CAMERA

Astfel, 30 de biciclete au fost deja amplasate în stațiile Regiei Autonome de Transport Timișoara (RATT) de la Catedrala Mitropolitană, Mall, Poșta Mare, aflate în zona centralăa orașului.

Potrivit primăriei Timișoara, o recepție primarăa proiectului va avea loc peste o săptămînă, iar dacăvor exista obiecții, legea prevede remedierea problemelor în termen de o lună.

Proiectul european are o valoare totalăde 7,5 milioane de lei și prevede, pe lângăachiziționarea celor aproximativ 300 de biciclete și construirea de rastele pentru acestea, și amenajarea de piste pentru biciclete.

Bicicletele vor putea fi împrumutate din 25 de stații de transport în comun din muncipiu.

Comments

comments

About the Author