Timisorenii sunt invitati la o… „Priveliste minunata spre catedrala”

Posted on sept. 29 2010 - 5:40am by petre

Joi, 30 septembrie de la ora 19 in sala Studio 5 a nationalului timisorean se va relua spectacolul „Priveliste minunata spre catedrala” de Stawomir Mrozek in regia artistica a lui Sabin Popescu.

Decorurile piesei sunt concepute de Fehervari Zsolt, costumele de Krisztina Nagy; muzica ii apartine lui Ilie Stepan, iar light design-ul il semneaza Florian Putere. Din distributie fac parte doi actori cunoscuti ai TNTm: Damian Oancea si Laura Avarvari.
Povestea spectacolului este una inedita. Aparent nevinovata vizita a unei femei la un muzeu dintr-un oras anonim din Balcani se transforma intr-o intalnire fatala. Ea, o femeie aflata intr-un moment al vietii in care simte o imensa nevoie de atentie, afectiune si confirmare intra intr-un joc periculos cu paznicul unui muzeu, paznic ce se dovedeste a fi un terorist pensionar, ascuns sub o identitate anodina. Tesatura subtila, dar extrem de ampla a relatiilor care se nasc din aceasta intalnire imbina subiectul policier cu o atmosfera cehoviana, intr-o poveste fascinanta, un mister care se dezvaluie in mii de piste, unele false, altele adevarate, toate ducand, inexorabil, spre acelasi deznodamant. Despre propriul spectacol, regizorul ne-a marturisit faptul ca „piesa lui Mrozek jucata in premiera absoluta la Timisoara imbraca forma unei versiuni scenice foarte legata de orasul nostru”. Durata spectacolului este de aproximativ 1 ora, iar biletele se pot achizitiona de la Agentia de Bilete a TNT.

Comments

comments

About the Author