Timișorenii sunt așteptați la Salonul Internațional de Invenții si Inovații „Traian Vuia” Timișoara

Posted on iun. 9 2015 - 6:53pm by petre

Societatea Inventatorilor din Banat anunțădeschiderea oficialăa Salonului Internațional de Invenții si Inovații „Traian Vuia” Timișoara, joi – 11 iunie, începând cu orele 11:00, la Casa Tineretului, strada Arieș nr.19.

Salonul va fi deschis în perioada 11 – 13 iunie, între orele 9:00 – 18:00, cu intrare liberă. Oferăocazia de a vedea cele peste 150 de invenții înscrise în competiție, din domenii ca: electronică, mecanică, informatică, instalații, construcții, medicină, securitate – salvare, agricultură, protecția mediului, etc.

Pe perioada celor trei zile, membrii juriului vor putea analiza invențiile prezentate, jurizarea făcându-se dupa urmatoarele criterii: noutate, aplicații, avantaje, preț, impact social-economic și mediu.

Festivitatea de premiere va avea loc sâmbătă, 13 iunie, cu începere la orele 19:00, când vor fi oferite cupele, premiile speciale, premiile de excelențăși, bineînțeles, marele premiu al Salonului. Pentru economie de timp, organizatorii au decis ca înmânarea diplomelor și a medaliilor de bronz, argint, respectiv aur, sa se facăîntre orele 16:00 – 17:00, direct la standuri.

Atât la deschidere cât și la festivitatea de încheiere a Salonului, cei prezenți  se vor putea bucura de douăprezentări de moda, sub îndrumarea profesoarelor Eugenia Elena  Riemshnaider si Andreea Palade Flondor, de la Facultatea de Arte si Design, inclusiv un moment artistic de dans sportiv.

Societatea Inventatorilor din Banat dorește săpromoveze proiectele de inovare și inventicăutile revitalizării economiei românești și săajute la înființarea de noi locuri de muncă. Printre obiectivele filialei se numărăși găsirea și promovarea tinerilor talentați cu idei inovative și de inventică, înființarea unor centre de creație în care tinerii de la cele mai fragede vârste să-și dezvolte abilitatea de realizare a unor proiecte inovative și de inventică, atragerea fondurilor europene și crearea și dezvoltarea unor legături  funcționale între inventatorii și investitorii din țara și din afara granițelor.

Membrii Societății Inventatorilor din Banat sperăsăsensibilizeze oamenii din politicăși administrație, pentru a da mai multăimportanțăgândirii creatoare românești, care trebuie săfie motorul unei economii moderne. Aceștia vor săfacăposibilărecunoașterea pe plan internațional a unor mărci și invenții românești și își doresc săcreeze un sistem inventator-mass media–investitor pentru promovarea invențiilor și prezentarea rezultatelor.

Comments

comments

About the Author