Timisorenii sarbatoresc Ziua Nationala la Sala Baroca

Posted on sept. 13 2010 - 10:06am by petre

De Ziua Nationala, timisorenii vor fi invitati sa sarbatoreasca in Sala Baroca a Muzeului de Arta din Piata Unirii. Asta dupa mai bine de patru ani de cand sala se afla in lucrari de restaurare.

Sala Baroca a Muzeului de Arta este unul dintre cele mai dificile imobile de restaurat, asta deoarece deciziile privind renovarile nu tin de nicio institutie din judetul Timis, ci de Oficiul National al Monumentelor Istorice. Povestea restaurarii a inceput in urma cu patru ani, cand s-a incercat o expertiza.

A fost acum patru ani o doamna de la Bucuresti ce a luat o parte din bani pentru o expertiza, dar mai mult a incurcat. Acum un an si ceva, domnul presedinte (n.r. Constantin Ostaficiuc, presedintele CJ Timis) a spus ca de maine se rupe tavanul si se face, dar peretii si toate celelalte a fost o polemica intre scolile de restaurare din Bucuresti. Practic, s-au certat pe niste aditivi, a declarat directorului Muzeului de Arta din Timisoara, Marcel Tolcea.
In prezent, lucrarile sunt in grafic, urmand ca un numar de 16 persoane sa inceapa in aceasta saptamana sa lucreze la pereti. Potrivit lui Marcel Tolcea, dupa toate semnele, la 1 decembrie va fi inaugurata sala.

Comments

comments

About the Author