Timișoreanul Vlad Oros a luat medalia de aur la Olimpiada europeană de fizică

Posted on iun. 25 2023 - 1:44pm by petre

Lotul României a luat premiul pentru cea mai valoroasă lucrare teoretică, cea mai importantă lucrare experimentală și cel mai bun rezultat per total din concurs la Olimpiada europeană de fizică.

 

Vlad Oros este elev la Liceul Grigore Moisil din Timișoara, iar la olimpiada europeană de fizică a primit medalia de aur, după ce a luat primul loc pentru cea mai bună lucrare la proba teoretică. Acasă mai are vreo 20 de medalii câștigate, mai bine de jumătate de aur.

Vlad Oros, olimpic: „În clasa a șasea, când am început să fac fizică la școală profesoara mea, în loc să mi dea foaia de test pe care trebuia să mi-o dea, a zis că-mi dă ceva mai interesant și mi-a dat un subiect de olimpiadă și de atunci ea a fost cea care m-a îndumat. Probabil dacă părinții mei mi-ar fi impus din gimnaziu să devin olimpic la fizică, nu aș fi ajuns în punctul în care aș fi acum.”

 

Vlad a fost admis la cea mai prestigioasă Universitate de Fizică din lume. În toamnă vă pleca în Statele Unite la Universitatea MIT.

Din lotul României mai fac parte Andrei Dragomir, Alexandru Momoiu, Răzvan Marcu și Mihnea Buțiurcă, toți elevi bursieri la Liceul Internațional de Informatică din București.

Comments

comments

About the Author