”Timișoara, o Europă în miniatură”, un film care trebuie văzut! VIDEO

Posted on Oct 3 2017 - 6:56pm by petre

Uniunea Jurnaliștilor din Mass-media Minorităților Etnice (UJMME) a finalizat cu succes la 30 octombrie 2017 un deosebit de interesant proiect de realizare a filmului documentar ”Timișoara, o Europă în miniatură”.

Proiectul a fost realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local Timișoara și a durat două luni și jumătate.

foto 1
Filmul documentar ”Timișoara, o Europă în miniatură”, realizat în limba română, cu o durată de 17 minute, prezintă minoritățile naționale care trăiesc de secole în orașul de pe Bega. Sunt prezentați bulgarii, evreii, germanii, maghiarii, sârbii și ucrainenii din Timișoara și modul lor de conviețuire.

Rezultatul proiectului este un film despre multiculturalismul timișorean, despre cum și ce au învățat timișorenii unii de la altii de-a lungul secolelor, despre ce înseamnă respectul pentru vecinul, prietenul sau colegul de altă etnie.
La realizarea filmului au participat jurnaliști, membri ai UJMME, precum și istorici timișoreni, o contribuție deosebită venind din partea dr. Alexandru Radovan, un expert în istoria Banatului.

Filmul documentar ”Timișoara, o Europă în miniatură” a fost sprijinit și de Televiziunea Română și de Restaurantul Lloyd din Timișoara unde în curând va avea loc lansarea filmului și conferința de presă organizată cu ocazia încheierii proiectului.

În perioada următoare UJMME va oferi gratuit instituțiilor de cultură, școlilor și ONG-urilor de profil din Timișoara DVD-uri cu filmul documentar ”Timișoara, o Europă în miniatură” pentru promovarea și popularizarea multiculturalității timișorene.

Comments

comments

About the Author