Timișoara, CAPITALA EARTH HOUR ROMÂNIA 2013, sărbătorește și anul acesta Ora Pământului – video

Posted on mart. 26 2014 - 4:19pm by petre

Municipiul Timișoara – „CAPITALA EARTH HOUR ROMÂNIA„ în anul 2013, sărbătorește SÂMBĂTĂ, 29 Martie 2014, între orele 20.30-21.30, în colaborare cu WWF ROMÂNIA,  ORA PĂMÂNTULUI,  alături de cetățeni, organizații și instituții din peste 7.000 de orașe de pe întreg globul.ORA PAMANTULUI

Pentru a marca „ORA PĂMÂNTULUI 2014„, municipalitatea timișoreanăîmpreunăcu Casa de Culturăa Studenților din Timișoara organizează  pe Strada Mărășești, cu începere de la orele 20.30, un spectacol de music hall și coveruri susținut de studenții Facultății de Muzicădin Timișoara.

Scopul acțiunii este acela de a  trage un semnal de alarmăprivind amplitudinea actualăa efectelor încălzirii globale, de a sublinia  necesitatea efortului concertat  pentru reducerea poluării planetei, evenimentul fiind și un mijloc de promovare a soluțiilor „verzi„, de combatere a schimbărilor climatice, de transmitere  către cetățenii Timișoarei a unui mesaj ecologic și de conștientizare a societăților comerciale, instituțiilor și cetățenilor – asupra adoptării unei conduite ecologice  în scopul gospodăririi durabile a resurselor energetice – resurse neregenerabile și epuizabile.
Mesajul „Earth Hour„ („Ora Pământului„) este atât unul simbolic, de încurajare a simplului gest de a stinge lumina, în efortul global de a opri schimbarea climei pe planetă, cât și unul practic, prin promovarea economisirii energiei prin mijloace simple atât la nivelul fiecărei familii, cât și la nivelul companiilor și instituțiilor.
De la an la an, mișcarea Earth Hour, inițiatăși coordonatăla nivel global de WWF, capătăproporții din ce în ce mai mari, cucerind sute de milioane de oameni și inducând totodatăsentimentul de apartenențăla o comunitate. Evoluția spectaculoasăpe care a cunoscut-o mișcarea, de la prima ediție din 2007 cu un singur oraș participant (Sydney) și pânăîn prezent, când a ajuns la o participare a peste 7000 de orașe din 152 de țări, a demonstrat căaproape 2 miliarde de oameni din întreaga lume își doresc săfacăceva concret pentru mediul înconjurător.

Totodată, lansăm  rugămintea cetățenilor și instituțiilor publice, precum și companiilor private din Timișoara, pentru ca, în data de 29 Martie 2014, între orele  20.30  și 21.30, săfie alături de Municipiul Timișoara  printr-o contribuție simbolică, aceea de a stinge voluntar lumina în locuințele proprii, în clădirile în care își desfășoarăactivitatea precum și iluminatul ambiental/arhitectural la clădirile pe care le dețin. Astfel, vom putea contribui în mod concret la acest eveniment mondial, prin stingerea luminilor și la reducerea consumului de energie electrică.

Pentru a marca acest eveniment, între orele 20.30-21.30 va fi stins iluminatul public și arhitectural în Piața Victoriei, la Catedrala Mitropolitanăși în Parcul Central. Gestul municipalității sperăm săfie urmat de cât mai mulți cetățeni ai Municipiului Timișoara.

Comments

comments

About the Author