Teribil! Sute de persoane au rămas fără locuință în plină iarnă, unii au pierdut totul!

Posted on dec. 17 2021 - 4:25pm by petre

 

Apar imagini dramatice în care locatarii blocului din Constanța, distrus de un incendiu violent, acum două nopți, încearcă să se salveze. Se vede cum oamenii aleargă disperați prin flăcări.

Ancheta în acest caz are ca suspect principal un adolescent în vârstă de 15 ani care a aruncat mai multe petarde în parcarea unde a izbucnit focul. El a fost reținut. Modul in care flăcarile au cuprins întreaga clădire, va fi analizat de specialiștii de la INSEMEX Petroșani.

Unele surprind momente disperate când proprietarii mașinilor își pun viața în pericol și intră în flăcări în încercarea de a salva ce se mai putea. De exemplu, un bărbat iese cu haina în flăcări din parcarea transformată în iad. În ultimul moment își scoate geaca și încearcă să o stingă.

Aceste imagini se alatură celorlalte probe, depuse deja, în care pot fi văzuți cei doi adolescenți în parcare în timp ce aruncă petarde, iar una dintre mașini se aprinde. Cei doi reușesc să fugă chiar prin parcarea din care s-a pornit nenorocirea.

Cu ajutorul imaginilor, politiștii au decis să îl rețină pe adolescentul de 15 ani pentru distrugere si vătămare corporală. El va fi audiat de o comisie care să decidă dacă băiatul are discernământ.

În acest timp, locatarii continuă să vină, să recupereze ce se mai poate din apartamente. Fiica unei femei e la fața locului a pierdut totul în incendiul de acum două nopți. Femeia spune că apartamentul a fost cumpărat inclusiv cu banii pe care ea i-a trimis în țară, din Italia.

“I-a ars mașina, totul. A zis că i-a ramas numai ce e pe ei, atât. E de strigat la ceruri”, a spus femeia.

Toată familia s-a refugiat la rude. La familie sau la prieteni au apelat toți, de altfel, după ce au rămas pe drumuri.

A fost prima noapte în care nimeni nu a dormit în acel bloc.

Peste 300 de persoane au fost nevoite să-și găsească o altă locuință unde să se adăpostească. Zona este delimitată și nici o persoană nu are voie să intre fără acordul forțelor de ordine, tocmai pentru a păstra în siguranță lucrurile care au mai rămas în casele oamenilor.

Acest domn retraieste cosmarul. Cand s-a intamplat nenorocirea, era in apartament impreună cu alti cinci membri ai familiei: soția, fiica, ginerele și cele 2 nepoțele – una de trei ani, cealaltă de 7 luni. Este printre cei care au dat alarma în bloc.

“M-am jucat cu nepoata-mea până la ora 1. Ca niciodată, nu a vrut să doarmă. Pe la 1 și ceva am auzit o bubuitură mică. Nevastă-mea zice: ‘A, au început să arunce ăștia cu petarde’. Și a durat cam 10 minute. Și se vedeau flăcări de la geamul din față, pe partea cealalată … se vedea jos. Și zic: ‚’Băi, sculați, că dedesubt arde!’. Am bătut la toate usile…”, a spus un bărbat.

Printre cei afectați de incendiu este și preotul Claudiu Banu, inițiatorul a numeroase campanii umanitare. Când flăcările au cuprins blocul, s-a refugiat pe acoperiș împreună cu fiul său, unde căutaseră adăpost si alți locatari. Toți erau în pijamale și uzi până la piele.

„Și am coborât cu speranța că mai prindem și ziua de mâine. În noaptea aceasta am avut un Înger păzitor, care a fost cu noi”, a scris preotul pe o rețea socială.

În 35 de apartamente, flăcările au ars aproape totul iar în restul fumul a produs pagube mari. Blocul nu poate fi deocamdată locuit. Imobilul a fost deconectat de la rețelele de gaze și electricitate.

Primăria a pus la dispoziție 23 de apartamente pentru familiile care nu au unde să stea.

sursa: ProTV

Comments

comments

About the Author