Teribil! Nouă români morți, după ce duba în care se aflau a căzut în apă

Posted on Apr 5 2018 - 12:22pm by petre

Nouă persoane au murit în judeţul Neamţ, după ce microbuzul în care se aflau a căzut în canalul de fugă al râului Bistriţa.

Autoutilitara căzută în râul Bistriţa avea inspecţia tehnică valabilă până în august. Potrivit IGPR, în spaţiul destinat transportului de marfă erau transportate atât bagaje, cât şi şapte pasageri, pe bănci din lemn, improvizate.

Potrivit IGPR, microbuzul se deplasa pe DN 15, pe Podul de la Vaduri, de la Alba Iulia spre comuna Săvineşti, judeţul Neamţ. Autoutilitara în care se aflau zece bărbaţi a căzut de pe pod, în canalul de aducţiune.

Din primele cercetări a reieşit că autoutilitara era condusă de un bărbat de 25 de ani, din Săvineşti, şi avea direcţia de mers Bicaz-Piatra Neamţ. În localitatea Vaduri, înainte de podul care traversează canalul râului Bistriţa, a pătruns pe sensul opus, a părăsit partea carosabilă şi a căzut în albia râului.

În urma accidentului autoutilitara s-a scufundat, fiind scoasă de echipajele ISU Neamţ. După scoaterea autoutilitarei din apă, au fost identificate în interior 7 persoane decedate, bărbaţi cu vârste cuprinse între 17 şi 45 de ani, din Săvineşti, Podoleni, Făurei, Bârgăoani şi Deleni, judeţul Iaşi, ulterior fiind găsite şi celelate 2 persoane, decedate.

Un singur tânăr dintre cele 10 persoane aflate în autoutilitară a reuşit să se salveze, acesta fiind pasager pe locul dreapta faţă. A fost preluat ulterior de un echipaj SMURD şi transportat la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ.

În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, cercetările fiind desfăşurate sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ.

 

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author