TERIBIL! Americanii au aruncat „mama bombelor” peste ISIS VIDEO

Posted on Apr 14 2017 - 12:39am by petre

Armata SUA a lansat cea mai puternică BOMBĂ non-nucleară, vizând poziţii ale reţelei teroriste Stat Islamic

Un avion militar de tip MC-130 a lansat o bombă GBU-43, în cursul unui raid aerian efectuat în estul Afganistanului.Bomba GBU-43

„Este prima dată când acest tip de bombă este utilizată în luptă; de asemenea, este prima dată când a fost lansată dintr-un avion MC-130″, a declarat Adam Stump, un purtător de cuvânt al Pentagonului.

Atacul a vizat o reţea de peşteri utilizate de militanţi Stat Islamic, în districtul Achin, situat în provincia Nangarhar, în apropierea frontierei Afganistanului cu Pakistanul.

Dispozitivul exploziv GBU-43, cunoscut informal drept „mama tuturor bombelor”, este de tip termobaric, utilizând oxigenul din aer pentru a produce o undă de presiune şi căldură extrem de puternică. Bomba conţine 11 tone de explozibil. Practic, acesta este cel mai puternic dispozitiv exploziv non-nuclear, adică cea mai puternică bombă convenţională.

Organizaţia teroristă sunnită Stat Islamic ocupă teritorii în nord-estul Siriei, în nord-vestul Irakului, în nordul Libiei, în nordul Egiptului şi în sud-estul Afganistanului, unde a instituit „un califat”.

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author