TeamEdu – Festivalul Educației din Timiș

Posted on mai 31 2022 - 12:45pm by petre

Centrul de Prevenire Evaluarea și Consiliere Antidrog (CPECA) Timiș ia parte, zilele acestea, la evenimentul TeamEdu – Festivalul Educației din Timiș, eveniment care are loc în perioada 30 mai – 3 iunie a.c., în Timișoara.

TeamEdu – Festivalul Educației din Timiș este un proiect derulat de Inspectoratul Școlar Județean Timiș, în parteneriat cu Instituția Prefectului Județului Timiș, Consiliul Județean Timiș, USAMVB Timișoara, CJRAE Timiș, Asociația Elevilor din Timiș și Consiliul Județean al Elevilor Timiș. Organizatorii afirmă că TeamEdu înseamnă echipa pe care întregul judeţ Timiș o poate face pentru a susține școala și copiii. TeamEdu înseamnă incluziune, șanse egale. Înseamnă atât promovarea performanței, cât și conștientizarea importanței progresului.

În prima zi de festival, luni, 30 mai a.c., are loc Târgul ofertelor educaționale al liceelor timișene. Așadar, elevii sunt așteptați să descopere liceele din județ, acestea fiind prezentate la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului. Apoi, în următoarea zi, 31 mai, are loc un alt târg, care se adresează elevilor de liceu deoarece vor fi prezentate oferte universitare. Locul de desfășurare al târgului este tot Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului.

În ziua de 1 iunie a.c., de Ziua Internaţională a Copilului, are loc evenimentul „Copil în țara minunilor”, la care sunt așteptați toți copiii din județ. Evenimentul va avea loc la Muzeul Satului Timișoara, iar organizatorii promit multă distracție și voie bună.

Profesorii și părinții nu sunt nici ei excluși din cadrul Festivalului Educației. Aceștia sunt așteptați joi, 2 iunie a.c., la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Constantin Pufan” din Timișoara. Acolo vor avea loc atelierele TeamEdu.

Festivalul Educației se încheie vineri, 3 iunie a.c., cu o conferință de bune practici, unde Coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Timiș va vorbi despre prevenirea consumului de droguri în mediul școlar din județul Timiș.

Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Timiș va lua parte la evenimentele din această săptămână, unde alături de standurile informative puse la dispoziție elevilor, profesorilor și părinților, participanții vor putea experimenta ochelarii care simulează efectele consumului de droguri, vor interacționa cu specialiștii centrului nostru și, de asemenea, luni 30 mai 2022, va avea loc premierea la nivelul județului Timiș, a câștigătorilor Concursului Național “Mesajul meu antidrog”, concurs desfășurat în anul școlar 2021-2022.

 

Comments

comments

About the Author