Tăriceanu crede în refacerea USL – vezi în ce condiții

Posted on mart. 18 2014 - 9:00am by petre

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, căeste posibilărefacerea USL dupăeuroparlamentare în cazul în care PNL nu va atinge obiectivul fixat de a obține 25% din voturi, fapt care ar avea consecințe în poziționarea liberalilor și politica de alianțe.

Tariceanu Calin
Tăriceanu a fost întrebat în ce condiții crede căeste posibilărefacerea USL dupăalegerile europarlamentare. „Cred cărefacerea USL poate săfie posibilăși de acum, nu trebui săașteptăm europarlamentarele. Sigur căPNL și-a propus săobținăun scor de cel puțin 25% la europarlamentare, ceea ce măgândesc cănu ar fi rău pentru căeste extrem de util ca în Parlamentul European săexiste o reprezentare liberalăconsistentă. Dar, cred în același timp, căneatingerea acestui obiectiv poate săaducăniște consecințe în ceea ce privește poziționarea partidului pe scena politicăromâneascăși politica lui de alianțe. Atunci, sigur căîn aceste condiții s-ar putea pune problema refacerii USL-ului”, a afirmat Tăriceanu.

Președintele Senatului a fost întrebat dacăun scor sub 25% pentru PNL reprezintăun scor prost la europarlamentare.

„Reprezintăfărăîndoialăun scor care ar ridica multe semne de întrebare, pentru căPNL în mod normal a participat la guvernare, ar fi trebuit săfructifice aceastăpoziție pe care a avut-o, ar fi trebuit săjustifice într-un fel deciziile politice de ieșire din USL. Înpofida faptului căne vom trezi la alegerile pentru Parlamentul European cu probabil alte teme principale de discuție, aceste subiecte nu vor putea ocolite, deci este un moment fărăîndoialăîn care se va face într-un fel decontul unor acțiuni și decizii politice pe care PNL le-a luat în ultima perioadă”, a mai afirmat Tăriceanu.

Comments

comments

About the Author