Țară după țară suspendă vaccinarea cu AstraZeneca – Franța, Germania, Italia, pe listă,

Posted on mart. 15 2021 - 7:52pm by petre

Suspendare în cascadă a utilizării vaccinului AstraZeneca. Franţa, Germania şi Italia suspendă vaccinarea cu serul anglo-suedez.

Germania a suspendat vaccinarea cu AstraZeneca, după ce Agenţia Medicamentului a anunţat că trebuie să investigheze cazuri de tromboză.

Ministrul Sănătăţii din Germania a spus că Agenţia Europeană a Medicamentului va decide dacă şi cum noile informaţii vor afecta autorizarea acestui vaccin în UE.

UPDATE: Franţa anunţă suspendarea vaccinării cu AstraZeneca. Măsura este una „de precauţie”.

Republica Irlanda a luat tot ieri o decizie similară, pe fondul rapoartele de efecte adverse la adulţi în Norvegia. Danemarca, Norvegia, Bulgaria, Islanda şi Thailanda au oprit deja utilizarea vaccinului AstraZeneca.

ULTIMĂ ORĂ: Germania a suspendat temporar vaccinare cu AstraZeneca

UPDATE Franţa anunţă suspendarea vaccinării cu AstraZeneca

Franţa suspendă utilizarea vaccinului AstraZeneca până ce Agenţia Europeană a Medicamentului va emite un aviz pozitiv vaccinului.

„La recomandarea ministrului Sănătăţii, împreună cu autorităţile franceze de sănătate, a fost luată decizia de a suspenda, ca măsură de precauţie, vaccinarea cu AstraZeneca”, a declarat Emmanuel Macron, într-o conferinţă de presă.

ADVERTISING

UPDATE Italia prelungeşte suspendare vaccinării cu AstraZeneca

 

Agenţia italiană pentru medicamente a extins interdicţia asupra loturilor individuale de vaccin în toată ţara, în aşteptarea deciziei EMA.

Germania suspendă vaccinare cu AstraZeneca

Ministerul Sănătăţii a declarat că decizia a fost luată ca „măsură de precauţie” la sfatul autorităţii naţionale de reglementare a vaccinurilor din Germania, Institutul Paul Ehrlich, care a solicitat investigarea în cazurilor.

Decizia vine la doar câteva zile după ce ministrul Sănătăţii din Germania, Jens Spahn, critica suspendarea vaccinării cu AstraZeneca în unele ţări.

„Regret că unele ţări din Uniunea Europeană au suspendat vaccinarea cu AstraZeneca. Din ceea ce ştim până acum, beneficiul este mult mai mare decât riscul”, spunea Spahn.

Germania a autorizat vaccinul AstraZeneca pentru persoanele de peste 65 de ani pe 4 martie

Ieri şi Olanda a suspendat utilizarea vaccinului produs de Oxford-AstraZeneca, din cauza preocupărilor cu privire la posibilele sale efecte secundare, anunţă BBC.

Republica Irlanda a luat tot ieri o decizie similară, pe fondul rapoartele de efecte adverse la adulţi în Norvegia. Danemarca, Norvegia, Bulgaria, Islanda şi Thailanda au oprit deja utilizarea vaccinului AstraZeneca.

Comments

comments

About the Author