Tânăr înjunghiat în Spania pentru că e român

Posted on iun. 29 2021 - 10:43am by petre

Un român a fost înjunghiat la doar un centimetru de inimă pe o stradă din Sevilla, Spania, după ce agresorul i-ar fi reproşat victimei că este român şi că acesta este teritoriul său.

 

Atacul a avut loc, după ce românul s-ar fi întâlnit cu o tânără pe care a cunoscut-o pe o reţea de socializare şi care era verişoara agresorului. Potrivit Poliției Naționale, evenimentele au avut loc pe 18 iunie, în jurul orei 22:30, în parcul public Los Patos din orașul San Juan, scrie stiridiaspora. Românul venise împreună cu fratele şi vărul său din Umbrete, Sevilla, special pentru a se întâlni cu două fete.

În timpul discuţiilor, a apărut câţiva prieteni ai fetelor, de naționalitate dominicană. Iar în scurt timp, între agresor şi victimă a izbucnit un scandal, dominicanul reproşându-i conaţionalului că este român şi că nu trebuie să vorbească cu verişoara sa.

 

Discuția s-a transformat într-o luptă. A fost momentul când agresorul a scos un cuţit mare şi l-a înjunghiat pe român în piept, la un centimetru de inimă, perforându-i plămânul. Tânăril romîn a fost dus de urgență la spitalul Virgen del Rocío din Sevilla, unde a fost operat de urgență.

O zi mai târziu, după atac, dominicanul, în vârstă de 23 de ani, a fost arestat. Acesta este acuzat de tentativă de crimă și instigare la ură.

Comments

comments

About the Author