Sute de morți în Turcia! Lovitura de stat ar fi eșuat

Posted on iul. 16 2016 - 12:00pm by petre

Cel puțin 104 indivizi implicați în tentativa de loviturăde stat militarăau murit în confruntări cu forțele de ordine, a declarat generalul Ãœmit Dundar, noul șef al Statului Major al armatei turce, adăugând căalte 90 de persoane au murit, bilanțul total fiind de 194 de morți.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, pare sădeținădin nou controlul politic dupătentativa de loviturăde stat soldată, conform unor surse, cu moartea a zeci de persoane și arestarea câtorva sute, dar existăinformații căsunt în continuare confruntări militare în unele zone din Turcia.

„Au îndreptat armele poporului spre popor”, a declarat Erdogan la Aeroportul Ataturk din Istanbul, dând asigurări căAdministrația sa a restabilit controlul.
Istambul4 Istambul1 Istambul
Ministrul Justiției, Bekir Bozdag, a dat asigurări cătentativa de loviturăde stat a fost învinsădefinitiv.

„Autorii loviturii de stat nu dețin nicăieri controlul în mod corespunzător; vor fi învinși inclusiv în zonele în care dețin controlul, iar cei care au preluat mijloace aeriene vor fi doborâți”, a spus Bozdag, citat de agenția Anadolu.

Nu este clar cine deține controlul asupra Statului Major General al armatei turce, dar Guvernul a dat asigurări cășeful instituției, care era ținut ostatic, a fost eliberat.

„Tentativa de loviturăde stat a fost blocată”, a declarat generalul Umit Dundar, precizând că104 persoane care au lansat complotul au murit.

Înconfruntări au murit alte 90 de persoane – 43 de agenți ai Ministerului de Interne și 47 de civili. „Acești oameni sunt martiri”, susține Dundar.

UPDATE 11:00 Bilanțul loviturii de stat din Turcia este de cel puțin 90 de morți

Un procuror din districtul Gölbași a declarat că42 de persoane au murit la Ankara.

Inițiatorii loviturii de stat au omorât 20 de agenți de poliție într-un atac lansat la sediul Forțelor speciale turce, în Ankara.

Doi angajați au fost uciși la compania de telecomunicații Turksat.

UPDATE 10:00 Șeful Statului Major al armatei turce a fost înlocuit

Premierul Turciei, Binali Yildirim, a anunțat sâmbătădimineațăînlocuirea șefului Statului Major General al armatei, Hulusi Akar, deși acesta părea săfi fost luat ostatic și săfie de partea Administrației Recep Erdogan, relateazăziarul Hurriyet.

Binali Yıldırım a anunțat înlocuirea generalului Hulusi Akar cu Ãœmit Dündar.

Generalul Dündar a fost implicat direct în contracararea loviturii de stat militare.

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author