Sute de milioane de euro rulate în conturile saloanelor de VIDEOCHAT! Poliția a demarat azi o operațiune mamut

Posted on mart. 17 2015 - 12:19pm by petre

Polițiștii și procurorii fac, marți, 93 de percheziții în București și cinci județe, la studiouri video chat și la filiale bancare, într-un dosar în care mai multe persoane sunt suspectate de evaziune fiscalăși spălare de bani, prejudiciul fiind estimat la aproximativ 300 de milioane de dolari.

Perchezițiile au loc în București și județele Buzău, Bacău, Sibiu, Timiș și Ilfov, fiind vizatădestructurarea a patru grupări infracționale bănuite de evaziune fiscalăși spălare de bani, în domeniul prestării de servicii de tip „video chat”, se aratăîntr-un comunicat de presăal Poliției Române.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, căaproximativ 80 dintre cele 93 de percheziții sunt făcute la studiouri video chat, iar restul la locuințele suspecților și la filiale bancare unde aceștia ar avea în conturi bani obținuți prin evaziune fiscală.

Anchetatorii vor duce la audieri nouăpersoane, pe numele cărora au fost emise mandate de aducere.

Înurma cercetărilor s-a stabilit că, prin conturile deschise la douăsocietăți bancare, membrii grupărilor infracționale ar fi efectuat operațiuni financiare de peste 300 de milioane de dolari.

„De asemenea, sunt efectuate cercetări în legăturăcu o societate de tip «off-shore», care ar fi intermediat plăți externe și care ar fi ajutat membrii grupărilor la sustragerea de la plata impozitelor aferente veniturilor obținute pe teritoriul României”, a precizat Poliția Romînă.

Anchetatorii urmeazăsăpunăsechestru asigurător pe 15 milioane de dolari aflați în conturile bancare ale suspecților, precum și pe cinci locuințe și șase autoturisme.

Activitățile se desfășoarăîn patru dosare penale, instrumentate de polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice și Direcției de Investigații Criminale, sub conducerea Parchetului de pe lângăÃŽnalta Curte de Casație și Justiție.

La percheziții participă400 de polițiști, acțiunea fiind sprijinităde Direcția Operațiuni Speciale și Departamentul de Informații și Protecție Internă.

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author