Sute de locuri de munca vacante in Europa pentru romani

Posted on iul. 11 2015 - 11:55pm by petre

Angajatorii din Spațiul Economic European au vacante aproape 600 de locuri de muncă, anunțate prin rețeaua europeanăEures, cele mai multe în Cehia, Germania și Norvegia, unde se cautămuncitori calificați în diverse domenii, asistenți medicali, factori poștali, bucătari, ospătari și agenți de pază.

Potrivit Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă(ANOFM), în Spațiul Economic European sunt anunțate, prin intermediul rețelei Eures România, 584 de locuri de muncăvacante.

Cele mai multe posturi sunt în Cehia, unde firmele cautăsăangajeze 225 de persoane, pentru posturi de: lucrători în producție pentru asamblarea aparatelor de aer condiționat, operatori, operatori de producție (câte 50 de posturi), operatori autoclave, asamblori (30), muncitori asamblare (20), șlefuitori, pilitori (15), lucrători în prelucrarea lemnului (10).

ÎnGermania sunt anunțate 187 de locuri de muncă, dintre care 50 pentru asistenți medicali generaliști, câte 15 pentru factori poștali, bucătari, bucătari șefi, bucătari specialiști, ospătari, pentru personal în industria gastronomiei de sistem, câte 10 pentru agenți de securitate, agenți de pază, betoniști, fierari betoniști, tâmplari, dulgheri, câte cinci pentru sudori MAG, comisionari și barmani.

Angajatorii mai au douăposturi pentru tehnicieni sisteme de securitate și câte un post pentru operator stivuitor, mecanic auto, operator CNC (strungar, frezor), mecatronist, asamblor-montator (lucrător în producție), tehnician electronică-service fibre laser de mare putere, tehnician electronică, tehnician electrotehnist, manager vânzări și optician.
Citește și: ANOFM: Peste 21.000 de posturi vacante. Unde sunt cele mai multe locuri de muncă

Angajatori din Norvegia au vacante 92 de locuri de muncă, fiind căutați lideri de echipăîn masaj, în îngrijirea unghiilor (manichiurist), lideri de echipăpentru antrenori personali, pentru personal yoga sau pentru stiliști, un coordonator de cercetare al UE în securitatea calculatoarelor și un profesor asociat în metoda elementului finit (FEM) și analiza structurilor.

Cei interesați săplece în Suedia pot ocupa posturi de vopsitori auto (15), de mecanici (10) sau de tinichigii (10), iar în Marea Britanie se cautăîngrijitori persoane (20), șoferi camion (10) și infirmier (un post).

Alte 10 posturi vacante sunt în Elveția, douăîn Belgia și câte unul în Polonia și Spania.

Persoanele interesate săocupe un loc de muncăpot viziona ofertele accesând portalul EURES național, www.eures.anofm.ro, sau se pot prezenta la sediile agențiilor județene.

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author