Surpriză uriașă la cel mai mare ștrand din România!

Posted on apr. 28 2018 - 5:47pm by petre

Sute de arădeni au profitat de faptul că Ştrandul Neptun şi-a deschis mai devreme decât de obicei porţile şi au petrecut prima zi din noul sezon estival pe cel mai mare ştrand din ţară.
Administraţia bazei de agrement a decis ca în acest an, sezonul estival să fie inaugurat ceva mai devreme decât spunea tradiţia, respectiv ziua de 1 mai. Veştile sunt cu atât mai bune cu cât accesul va fi gratuit în toate cele patru zile ale acestei minivacanţe.
Dacă în prima zi numai o parte dintre agenţii comerciali au fost pregătiţi pentru a-şi primi clienţii, până la jumătatea lunii zona comercială se va reanima prin deschiderea mai multor terase.

Ştrandul Arad are un complex de agrement cu cinci bazine : unul de înot, unul pentru adulţi şi trei cu apă termală pentru copii şi tobogan acvatic şi un al doilea complex cu 3 bazine din care 2 pentru copii si unul pentru inot, locuri pentru joacă şi 331 de căsuţe de agrement.

La capitolul noutăţi menţionăm modernizarea celor două corpuri de clădire A şi B, investiţie care se ridică la peste 770.237 lei. Corpurile de cabine au fost reamenajate astfel încât pe lângă garderobe există grupuri sanitare și o zonă cu casete de valori. De asemenea cabinele au fost dotate cu sisteme de supraveghere video exterioare. În acest moment cele 119 cabine moderne aşteaptă să fie închiriate.
Până la deschiderea oficială a ştrandului, s-a mai reuşit refacerea în totalitate a bazinului mare în codiţiile în care aici vor fi amplasate până la jumătatea lunii iulie alte trei tobogane. De asemenea s-au executat lucrări de supraînsămânţare a gazonului şi s-au aplicat tratamente cu insecticide pentru combaterea căpuşelor.

Cu o suprafaţă de peste 20 de hectare de verdeaţă, ştrandul Neptun de pe malul Mureşului. Lucrările de construcţie au fost demarate la sfârşitul anilor 1960, iar de atunci şi până în prezent generaţii înregi de arădeni au ales ca cel puţin la sfârşit de săptămână să petreacă, câteva ore relxante în mijlocul naturii.

Cel mai mare ştrand din România şi cel mai mare în aer liber din Europa lângă o apă curgătoare, ştrandul Neptun din Arad, o adevărată stațiune cu apă, verdeaţa şi aer curat se pregătește  intens ca să își deschidă porțile, ca în fiecare an, la 1 mai.

Tarifele urmează să fie cele adoptate prin hotărâre de consiliu local. Astfel, pentru a încuraja dezvoltarea zonei comerciale, primaria Arad a propus de acum doi ani un tarif unic de 13 lei, cu reduceri pentru pensionari și copii, și înlăturarea gardurilor care delimitau zonele.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

După ce, acum patru ani, au fost inaugurate doua topogane noi, acum trei ani au fost date în folosinţă alte câteva instalaţii de divertisment acvatic pentru copii, iar de anul trecut accesul la ștrand se face pe noua pasarelă, anul aceata noutatea constă în eliminarea plății biletelor de acces în zona pietonală și a biletelor de acces pentru evenimente.

Cele 37 de hectare de pe „insula” Mureşului formează o adevărată staţiune, cu cea mai mare suprafaţă amenajată de luciu de apă din Europa de sud-est, cu  terase, baruri, cluburi şi restaurante, cu zeci de căsuţe de vacanţă, cu topogane, duşuri, terenuri de sport, şamd.

Toate într-un cadru natural de vis. Din 2011, ştrandul are şi două bazine cu apă termală, graţie unei noi investiţii a Primăriei Arad în valoare de circa 2 milioane de euro.

 

Astfel, la capitolul distracţie acvatică, vizitatorii au la dispoziţie două bazine numai pentru copii, un bazin cu topogan uriaş anaconda, un bazin cu valuri artificiale, un bazin uriaş atât pentru copii dar şi pentru adulţi, un bazin de înot cu adâncime de 170-200 centimetri, două bazine de relaxare şi tratament cu apă termală, cu facilităţi de hidromasaj, cele ne-termale fiind cu apă limpede încălzită.

VEZI TARIFELE PENTRU 2018

Preţurile sunt mult mai accesibile decât la ştrandurile din Ungaria dar şi decât cele din Timişoara.

La terasele de pe insula găseşti de toate, de la pizza, mici, grătare, mâncare gătită, clătite, langosi, îngheţată şi multă, multă bere rece! Pe ştrand au loc în permanenţă evenimente culturale şi sportive, competiţii şi spectacole diverse dar şi o intensă viaţa de noapte, la cluburile şi terasele din zonă.

De remarcat că ştrandul Neptun este o investiţie 100% publică a Primăriei din Arad, care pe lângă faptul că oferă oportunităţi unice de relaxare şi divertisment pentru arădeni şi chiar pentru timişoreni, aduce un profit semnificativ la bugetul local.

Program

Comments

comments

About the Author