Succes al vinurilor românești la Festivalul VINOFEST de la Vârșeț – 25 de medalii aduse în România FOTO-VIDEO

Posted on Mar 19 2017 - 2:47am by petre

În acest sfârșit de săptămână, localitatea Vârșeț a devenit, din nou, capitala vinului în Banat, cu prilejul deja tradiționalului Festival VINOFEST, ajuns la cea de-a 11-a ediţie. Zeci de expozanți, crame, mari și mici producători au așezat pe mesele standurilor de la Hotelul Serbia, pentru jurizare și, mai ales, pentru degustare, sute de sortimente de vin.

Evident că la un asemenea eveniment bănățean nu putea să lipsească producătorii din Timiș, la standul românesc fiind prezentate sortimente de la Cramele Recaș, Crama Aramic, Crama Dealul Dorului, Crama Hermeziu, producătorul Ioan Moica dar și Domeniile Anastasia.

La fel ca anul trecut, vinurile timișene, dar și cele de la Anastasia, au fost foarte apreciate de public și de juriul festivalului care le-a decernat 25 de medalii, dintre care 5 de aur.

Publicul din Serbia și vizitatorii din România au avut de ales nu doar dintre numeroasele vinuri supuse degustării, dar au put degusta și achiziționa brânzeturi, sortimente de miere de albine, mezeluri, patiserie și dulciuri de casă, la târg fiind expuse echipamente agricole și obiecte de artizanat.
La standul românesc, coordonat de echipa restaurantului Lloyd din Timișoara, a fost promovat și apropiatul Salon Internațional al vinurilor de la Timișoara VINVEST, care va avea loc între 31 martie și 2 aprilie la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara.

Un alte aspect de remarcat a fost participarea cu un stand a Aeroportului Internațional din Timișoara, care este utilizat de toți mai mulți cetățeni sârbi pentru călătorii în Europa pe destinațiile oferite de companiile aeriene care operează la Timișoara.

Comments

comments

About the Author