Studenţii nevaccinaţi de la medicin din Tg. Mureș pot reveni la cursuri, Instanța le-a dat câştig de cauză.

Posted on oct. 31 2021 - 7:59pm by petre

 

Studenţii nevaccinaţi de la medicină din Târgu Mureş pot reveni la cursuri. Tribunalul le-a dat câştig de cauză.

 

Studenţii de la medicină din Târgu Mureş se pot întoarce în băncile facultăţii, chiar dacă nu sunt vaccinaţi. Decizia Universităţii de a-i primi doar pe cei imunizaţi a fost contestată în instanţă de Liga Studenţilor din Iaşi. Iar

Studenţii Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş (UMFST) pot participa la cursuri fără dovada vaccinării, testării sau trecerii prin boală, în urma unei decizii a Tribunalului Suceava, după ce Liga Studenţilor din Iaşi a atacat în instanţă hotărârile conducerii universităţii mureşene.

Potrivit Ligii Studenţilor Iaşi, hotărârea nu este definitivă, însă este executorie de drept şi îşi produce efectele din momentul pronunţării instanţei.

Rectorii marilor facultăţi din România cer Guvernului să schimbe legea: nu ai certificat verde, nu intri la cursuri. Studenţii se simt discriminaţi

Pe durata suspendării hotărârii universităţii, conducerea UMFST nu poate emite nicio altă decizie cu conţinut identic sau similar, prin care să condiţioneze în vreun fel accesul studenţilor la cursuri.

Comments

comments

About the Author