Ștefan Damian Dragoș, românul implicat în moartea a 39 de oameni, prins și arestat în Italia

Posted on iun. 13 2021 - 6:06pm by petre

Unul dintre românii implicaţi în cazul celor 39 de vietnamezi care au murit într-un camion la Londra a fost capturat de poliţia din Italia

Poliţia italiană l-a arestat la Milano pe Ştefan Damian Dragoş, suspect în cazul celor 39 de vietnamezi, care au murit acum 2 ani în Anglia.


Bărbatul, în vârstă de 28 de ani, este bănuit că a furnizat camionul pentru transportarea imigranţilor şi era căutat de justiţia din Marea Britanie.

Agenţii italieni l-au localizat pe Ştefan Damian Dragoş în oraşul Cinisello Balsamo, la nord de Milano şi au reuşit să-l reţină în baza unui ordin european de arestare.

Unul dintre românii implicaţi în cazul celor 39 de vietnamezi care au murit într-un camion la Londra a fost capturat de poliţia din ItaliaUnul dintre românii implicaţi în cazul celor 39 de vietnamezi care au murit într-un camion la Londra a fost capturat de poliţia din Italia

 

Cazul vietnamezilor decedaţi în octombrie 2019, într-un camion la Londra, a şocat opinia publică la nivel internaţional. Cei 39 de imigranţii, printre care erau şi doi minori, voiau să ajungă în Marea Britanie, dar călătoria lor s-a sfârşit în mod tragic. Au murit sufocaţi şi au fost abandonaţi într-o zonă industrială din estul Londrei, după ce ar fi plătit fiecare câte 10 mii de euro pentru drum.

Până acum au fost condamnate patru persoane în acest caz. Liderii grupării au primit 20 şi 27 de ani de închisoare, iar cei doi şoferi, 13 şi 18 ani de pedeapsă.

Gheorghe Nica, un mecanic român în vârstă de 43 de ani, considerat organizatorul transportului ilegal al celor 39 de imigranţi vietnamezi, a fost condamnat la 27 de ani de închisoare.

 

Ştefan Damian Dragoş va fie extrădat şi riscă până la 14 ani de închisoare.

Comments

comments

About the Author