Starea de urgență se prelungește – ce restricții vor fi eliminate

Posted on mai 10 2021 - 11:08am by petre

Florin Cîţu a anunţat luni, într-o conferinţă de presă prelungirea stării de alertă.

El a precizat, însă, şi că o parte din restricţiile aflate în prezent în vigoare vor fi eliminate, deoarece “nu mai au sens”, menţionând în acest context cele referitoare la staţiunile de schi.

Luni, la ora 16:30, va avea loc o şedinţă de Guvern, în care se va decide atât prelungirea stării de alertă, cât şi ce restricţii vor eliminate.

 

Ce restricţii ar putea fi eliminate

Potrivit unor surse din Guvern, ar fi vorba, printre altele, de redeschiderea piscinelor interioare, de eliminarea limitei de 30% şi 50% din baruri şi restaurante şi de o regulă prin care la incidenţe de 3 până la 7,5/1000, în aceste localuri vor avea acces doar persoanele vaccinate, testate sau care au avut COVID-19 în ultimele 6 luni.

De asemenea, ar putea fi permise din nou evenimente cu mai mult de 20 de persoane dacă acestea sunt testate, vaccinate sau imunizate.

În ce priveşte industria hotelieră, s-ar putea elimina complet limitarea gradului de ocupare.

 

Când s-ar putea renunţa la măştile obligatorii

Alte propuneri ar viza măsuri ce se vor implementa odată cu atingerea unui anume grad de vaccinare într-o regiune sau judeţ.

Astfel, la un grad de vaccinare de 50% s-ar putea renunţa la obligativitatea purtării măştii în aer liber şi la restricţiile pe timp de noapte.

Dacă gradul de vaccinare va atinge 70%, s-ar putea renunţa la obligativitatea purtării măştii în spaţiile publice.

Comments

comments

About the Author