Spectacol de viteză și drift la Super Deta Rally-Kart & Drift Show 2017 – surprize majore pe podium

Posted on Apr 24 2017 - 12:56am by petre

Show-ul oferit la Deta de sportivii care au luat startul în etapa a III-a din Campionatul de Automobilism & Karting Timiş şi la DriftDetaShow a fost total, depăşind cum mult aşteptările spectatorilor de la graniţa de vest a ţării, prezenţi în număr mare la acest eveniment de marcă pentru oraşul Deta.

Startul în acest regal sportiv motorizat a fost dat de paradă moto a “CORSARILOR DETA”, care a făcut deliciul tuturor celor prezenţi.Raliu Deta 1 mic

La secţiunea Raliu, cu cele 6 probe speciale, automobilele de concurs performante care au făcut furori printre fanii acestui sport, traseele deosebit de spectaculoase, organizate în centrul civic, pilotajul de nivel performant şi viteza dezvoltată au ridicat la maxim adrenalina tuturor celor prezenţi, care au aplaudat la scena deschisă prestaţia echipajelor.

Drift show-ul, două manşe de concurs şi două manşe de show, a provocat în public o stare de euforie,iubitorii acestui sport, prezenţi în număr de câteva sute, explodând în ovaţii când fumul de la burnout îi înconjura şi cauciucurile explodau unul după altul, ”cireaşa de pe tort” fiind drift-ul în jurul directorului de concurs, care a vrut să dovedească live şi încrederea pe care o are în profesionalismul difterilor, care au dovedit clar “WE ARE THE BEST DRIFTERS ÎN ROMÂNIA”.

Parcă nici nu mai conta clasamentul după acest minunat show și totuşi trebuia făcută o departajare,campionul drift Deta 2017 fiind decarat binecunoscutul TÂRLA SERGIU “GAO”, pe locul 2 Dediu Luciano iar pe 3 Marcovici Adrian.Raliu Deta mic

Kartingul în trei manşe a încălzit inimile tuturor, când micuţii sportivi şi superbele fetiţe sportive,îmbrăcaţi în frumoasele costume speciale de piloţi, şi-au dovedit talentul, spiritul sportiv şi de fairplay,valsând cu vehiculele kart pe traseu, convingându-i pe toţi că ei vor fi viitorii campioni ai automobilismului românesc.

La clasa Super Sport, Prinţesa kartingului timisan, ISAC ISABELA, din Timişoara, a câştigat din nou,locul 2 i-a revenit lui Nagy Victor, care a avut şi o problemă majoră la kart, iar pe poziția 3 s-a clasat Nitu Darius, amândoi din Dumbrăviţa.

Clasa Pufo a fost adjudecată de singurul sportiv local, din Deta, prezent la acest concurs, KONIG EDUARDO, devenit cel mai apreciat copil al Detei din acest weekend sportiv.

Micuţa Prinţesa a kartingului timisan a câștigat detaşat clasa Kids Karting, începând să urce puternic în aprecierile tuturor, urmată de Kiraly Rareş iar locul 3 a fost ocupat ocupat de un băieţel care a debutat cu succes la acesta etapa în acest sport, toţi aceşti trei campioni fiind din Dumbrăviţa, un puternic fief al kartingului românesc.

Şi pentru că spectacolul să fie complet, surprizele marcante nu s-au lăsat aşteptate: la Raliu clasa 1,după ce a ameninţat constant din postura de debutant podiumurile titularilor, obţinând o derogare din partea comisiei, a participat pentru prima dată în cariera sa de sportiv ca pilot asociat la un raliu și a aruncat în aer toate pronosticurile, depăşind campionii 2016 şi 2015. Este vorba despre MIHAI PREUNCA care a câștigat la 16 ani această clasă și clasamentul OPEN al acestui raliu, devenind de fapt MARELE CAMPION al SUPER DETA RALLY&KART 2017, realizând o premieră naţională,fiind primul cel mai tânăr sportiv care câştigă un raliu, făcând echipaj cu TOLTIŞ S.

Locul secund la această clasă, campionii 2016, Boncalo Sergiu – Ilie Oana, şi locul 3, campionii 2015,cu o frână de mână nefuncţională, Giurisici Marius – Rotaru Alin.

După un an 2016, în care a devenit campion al clasei 2 din postura de copilot, avându-l pilot pe Preunca Daniel, profitând de lipsa pilotului în ultimele 2 etape a trecut pe postura de pilot şi a uimit pe toată lumea cu tehnica nativă a pilotajului şi cu modul în care se înţelege cu maşina, devenind un corp comun,, PETENCHEA DANIEL cu copilot HALMAGIAN D.

Comments

comments

About the Author