Spania primește turiști fără test Covid – e suficient doar vaccinul – ce state urmează să se deschidă

Posted on iun. 4 2021 - 3:54pm by petre

Până la intrarea în vigoare a certificatului verde de vaccinare sunt tot mai multe ţări care ridică restricţiile de călătorie pentru persoanele vaccinate. Spania şi Franţa sunt cele mai recente state care au anunţat că de zilele următoare, românii care călătoresc acolo nu mai au nevoie de test PCR daca au schema de vaccin completă.

 

Începând de luni, 7 iunie, românii care călătoresc în Spania pe cale aeriană au posibilitatea de a prezenta pe aeroporturile de acolo, în locul unui test PCR negativ un certificat care atestă vacinarea completă împotriva Covid-19 sau un certificat de recuperare post Covid.

Totuşi au nevoie în continuare de test cei care merg în Spania pe cale rutieră deoarece Franţa solicită un test PCR chair şi pentru tranzitarea teritoriului lor, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte.

Această restricţie va mai fi valabilă până pe 9 iunie pentru că de atunci, cetăţenii Uniunii Europene vaccinaţi cu ambele doze vor putea intra în Franţa doar pe baza certificatului de vaccinare.

Sunt deja multe ţări europene care îi primesc pe românii vaccinaţi fără un test PCR, iar printre acestea se află destinaţii cum ar fi Bulgaria, Grecia, Cipriu, Croaţia, Turcia sau Germania

Comments

comments

About the Author