Șocant! Cum sunt urcați și coborâți pacienții în TIR-urile ATI cumpărate din Turcia FOTO

Posted on apr. 14 2021 - 9:54pm by petre

Pentru că nu există rampe pentru tărgi, urcarea pacienților români în secțiile ATI mobile, aduse de SMURD din Turcia, sunt operațiuni dificile, derulate la mare înălțime!

O fotografie intrată în posesia Libertatea arată cât de riscantă e operațiunea.

Managerul de la „Marius Nasta” spune că se apelează la ISU la urcarea sau coborârea fiecărui pacient.

În curtea Spitalului Marius Nasta un pacient aflat pe targă „levitează” la peste doi metri și jumătate deasupra solului. Două cadre medicale în combinezoane se întind pentru a ține atât targa, cât și roțile blocate pe micul elevator aflat în dotarea TIR-ului.

Alte 8 persoane stau cu sufletul la gură în jurul platformei mobile până când targa cu pacientul COVID este introdus în interior. Pacientul e ridicat, cu targa, la peste 2,5 metri pentru a fi băgat în TIR-ul ATI. Două cadre medicale în combinezoane asigură targa în momentul operațiunii „Nu cred că acest elevator a fost gândit pentru pacienți aflați pe tărgi, ci mai degrabă pentru pacienți aflați în cărucioare sau pentru marfă. Este foarte mic, iar picioarele tărgilor se află la limita elevatorului.

România este singura țară europeană care a cumpărat astfel de TIR-uri ca să le folosească drept secții de terapie intensivă. Iar celelalte țări care le folosesc în scop medical sunt Ucraina, Mauritania, Kârgâzstan și Libia.

sursa: Libertatea

Comments

comments

About the Author