Șoc la Mecca! Sute de morți și răniți la pelerinajul anual – vezi ce s-a petrecut

Posted on sept. 24 2015 - 7:02pm by petre

Peste 717 persoane de diferite naționalități au murit și alte 805 au fost rănite, în urma unei busculade produse joi în timpul pelerinajului anual la Mecca, a anunțat Protecția civilăsaudită, citatăde Reuters în pagina electronică.

O busculadăs-a produs joi la Mina, în apropierea orașului sfânt musulman Mecca, în urma căreia cel puțin 717 persoane au murit și alte 805 au fost rănite. Tragedia a fost cauzatăde numărul mare de oameni care s-au adunat la Mina, a precizat Protecția civilă.

Acesta a fost cel mai grav incident produs în timpul pelerinajului la Mecca în ultimii 25 de ani, dupăcel din iulie 1990, când 1.426 de pelerini au murit într-o busculadă.

Un bilanț anterior, anunțat de Apărarea civilă, menționa moartea a cel puțin 450 de persoane.

Peste 220 de ambulanțe și 4.000 de membri ai serviciilor de intervenție au fost mobilizați la locul busculadei pentru a-i ajuta pe răniți.

Aproximativ douămilioane de credincioși musulmani participăîncepând de marți la pelerinajul anual la Mecca (hajj).

Pelerinajul la Mecca, cea mai mare adunare anualăde oameni din lume, a mai fost scena dezastrelor și în trecut, inclusiv a unor busculade, incendii și revolte.

Securitatea în timpul pelerinajului este un subiect sensibil din punct de vedere politic pentru familia regalăsaudită. Guvernul saudit a cheltuit în ultimii ani miliarde de dolari pentru a moderniza și extinde infrastructura și tehnologia pentru controlul mulțimilor.

Peste 100.000 de polițiști sunt mobilizați și mii de camere video au fost instalate pentru a permite grupurilor săse disperseze înainte de a ajunge la niveluri periculoase.

Ultimul incident de amploare de acest gen a avut loc în 2006, când cel puțin 346 de pelerini au murit într-o busculadă.

Înurmăcu douăsăptămâni, 110 persoane au murit la Marea Moschee de la Mecca, dupăce o macara s-a prăbușit în timpul unei furtuni.

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author