Șoc de 80 de milioane de euro la Timișoara! Se construiește al patrulea Mall!

Posted on aug. 5 2015 - 9:31pm by petre

Timișoara Centrum este numele noului mall ce va fi construit in centrul orasului de pe Bega, cu o investiție de 80 de milioane de euro, realizatăde Alpha Group Investments Ltd, o divizie a grupului Alpha Bank, și TBE Business Solutions.

Proiectul, situat pe Calea Circumvalațiunii din municipiu, va cuprinde, pe lângăcomponenta comercialăși de divertisment, o clădire de birouri de 7 etaje. Suprafața totalăînchiriabilăeste de 60.000 metri pătrați, din care 50.000 metri pătrați suprafațădedicați retail-ului și 10.000 metri pătrați pentru spațiile de birouri, având, de asemenea, 2100 de locuri de parcare.

Noul centru de lifestyle va avea un mix de peste 140 de magazine, nume recunoscute pe piața românească, dar și branduri internaționale noi, cafenele, restaurante de fine dining, cinema, centru fitness si terase.

„Am demarat lucrările de demolare a unităților existente. Licitația pentru lucrările de construcție s-a încheiat, compania responsabilăde managementul proiectului este TBE Business Solutions, care va coordona întreg procesul, aceasta întrunind toate condițiile impuse de complexitatea proiectului și livrarea acestuia la termen. Este o provocare uriașăcare lanseazăun parteneriat în premierăpentru România”, a declarat Ali Ergun Ergen, fondator și managing partner al TBE.

Contractele de preînchiriere acoperădeja peste 50% din suprafața totalăînchiriabilă. Centrul comercial va găzdui un  hipermarket Carrefour, cu o suprafațăde 11.100 metri pătrați, un multiplex cu 10 săli, precum și o zonăde restaurante cu peste 15 unități și mai multe magazine de modă.

„Timișoara Centrum depășește granițele unui centru comercial obișnuit. Epoca clădirii fărăculoare și personalitate a apus. Am gândit o propunere cu un design contemporan, minimalist, care săfie o soluție viabilăde regenerare urbană”, menționeazăAli Ergun Ergen.

Construcția și implementarea proiectului Timișoara Centrum sunt coordonate de TBE Business Solutions. Echipele antamate în diversele etape ale acestuia sunt B2 (lead designer) Chapman Taylor (arhitect concept), Actectura (birou local de arhitectură, însărcinat de procesele de autorizare și obținere de avize) și Aquarius (project manager).

TBE Business Solutions este o companie românească, înființatăîn 2013 de către  Ali Ergun Ergen.

Alpha Group Investments Ltd („AGI„) este un instrument de investiții al Alpha Bank, care deține, printre altele, un număr important de bunuri în sectoarele imobiliar și hospitality din regiunea Europei de Sud-Est.

sursa: Dailybussines.ro

Comments

comments

About the Author