Seria incendierii mașinilor cu număr de România la Roma continuă! Oare de ce?

Posted on mart. 9 2015 - 8:01pm by petre

Ministerul român al Afacerilor Externe cere autorităților italiene investigarea unui posibil nou caz de incendiere a unui automobil aparținând unui cetățean român la Roma, informeazăun comunicat MAE publicat duminică.

Alte cinci incendieri au avut loc săptămâna trecutăla Roma, în toate cazurile au fost distruse mașini cu numere de înmatriculare românești. Autoritățile din Italia deruleazăo anchetăpentru a afla cine sunt incendiatorii care distrug mașinile românilor.Masina Roma incendiata

„Ambasada României la Roma s-a sesizat, în regim de urgență, în legăturăcu un posibil nou caz de incendiere a autoturismului unui cetățean român la Roma, în dimineața zilei de 8 martie. Misiunea diplomaticăromânăa întreprins imediat demersuri pe lângăautoritățile de poliție locale, cu solicitarea de declanșare a procedurilor de investigație specifice în vederea verificării semnalărilor și clarificării situației la fața locului”, informeazăsursa citată.

Un incident similar s-a înregistrat în urmăcu o săptămânăla Roma, când cinci mașini înmatriculate în România au fost incendiate, poliția demarând o anchetăsub suspiciunea unui act xenofob. Pânăîn prezent nu existăinformații oficiale privind depistarea autorilor infracțiunii.

Ambasada României la Roma menține în permanențălegătura cu autoritățile locale competente pentru investigarea acestor cazuri.

Potrivit comunicatului citat, MAE își exprimăsperanța căaceste investigații vor fi finalizate în cel mai scurt timp, iar autorii vor suferi neîntârziat rigorile legii, mai ales având în vedere suspiciunile de xenofobie în săvârșirea acestor fapte, ceea ce este complet inacceptabil, precum și caracterul lor recurent.

sursa: EVZ.ro, foto RomaToday.it

Comments

comments

About the Author