Sergiu Costic, candidatul PSD la Primăria Dudeștii Noi: „Vom aduce un suflu nou în comună”

Posted on mai 21 2024 - 4:53pm by petre

Sergiu Costic, candidatul PSD la Primăria Dudeștii Noi: Vom aduce un suflu nou în comună

Domnule Costic, în urmă cu doi ani ați ocupat funcția de viceprimar al comunei, iar acum sunteți candidatul PSD la funcția de primar, susținut și de PNL. Ce v-a determinat să luați această decizie?

Pentru un tânăr care isi dorește să rămână în locul în care s-a născut și a crescut, alaturi de alte 3 generații din familia lui, este foate greu să stea impasibil și să devină indiferent, practic, față de lucrurile care s-au intâmplat  în cei 20 de ani și care se vor repeta daca va rămâne actuala administrație. Este intolerabil modelul de dezvoltare al actualei administrații prin care dudeștenii au acceptat o dezvoltare cu prețul pierderii și ciuntirii patrimoniului comunei, privatizând zeci de hectare de teren cu potențial din jurul comunei. Modul în care se dezvoltă locul în care trăim este responsabilitatea fiecăruia dintre noi, iar în acest sens vă pot da asigurări că proiectele pe care le voi implementa, cu ajutorul diferitelor programe de la nivel național sau al fondurilor europene, vor aduce acel suflu nou comunei, pe care cu toții ni-l dorim.

Care ar fi principalele obiective pentru primul mandat ca primar al comunei Dudeștii Noi?

Calitatea vieții la nivelul comunității trebuie să reprezinte o prioritate pentru orice administrație, indiferent de problemele și provocările de la nivel local. 

Sprijinirea oamenilor care vor să înceapă în Dudeștii Noi o afacere prin construirea unui parc industrial și concesionarea terenului cu termen de grație 10 ani gratuit, și a oricărui locuitor din Dudeștii Noi care vrea să dezvolte o afacere. Acest proiect va aduce pe de-o parte bani la bugetul local, dar cel mai important locuri de muncă. Branșamentele de apă și canalizare gratuite executate de către angajații AquaTorontal dar și reducerea prețului la apă și canalizare prin plata corectă sau separarea serviciilor față de comuna Becicherecul Mic este un alt obiectiv care trebuie implementat cât mai urgent. Amenajarea unor zone de promenade, locuri de joacă sau un teren nou de fotbal sunt necesare în orice comunitate. Pista de biciclete intre comunele învecinate este absolut necesară, existând și în trecut o alee pana la Becicherecu Mic din dale care s-a distrus. Nu este corect pentru locuitorii comunei să fie privați de lucruri absolut firești.

Cum vedeți colaborarea cu Consiliul Județean Timiș, instituție pentru președinția căruia candidează liderul partidului dumneavostră, Alfred Simonis?

Convingerea mea este că vom colabora foarte bine, având în vedere implicarea și dorința domnului Alfred Simonis de a dezvolta județul nostru care, din păcate, a rămas în urmă la multe capitole. Pe acest lucru mizez când spun că și comuna noastră va beneficia de tot sprijinul domnului Alfred Simonis, pentru a implementa viitoarele proiecte.

– Comantat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – Organizația Județeană Timiș
– Executat de Societatea Asociația Europro pentru Societatea Civilă, Democrație și Drepturile Cetățeanului
– CUI mandatar financiar coordonator 21240002

 

Comments

comments

About the Author