Se apropie CURĂÈšENIA DE TOAMNĂ la Timișoara – vezi programarea zonelor de colectare

Posted on oct. 7 2016 - 7:22pm by petre

Asigurarea și păstrarea curățeniei și ordinii pe teritoriul localităților, buna gospodărire și respectarea normelor de igienă constituie o obligație fundamentalăa autorităților administrației publice locale, instituțiilor publice, agenților economici și altor persoane juridice, precum și a cetățenilor.

Învederea îndeplinirii acestei obligații, Primăria Municipiului TimiÅŸoara organizează, în perioada 24 octombrie 2016 – 08 noiembrie 2016, Acțiunea ecologică de Curățenie generalăde toamnă, care se va desfăÅŸura, astfel:

SĂ‚PTĂMÂNA I: 24-30.10.2016

LUNI 24.10.2016 în perimetrul străzilor: CloÅŸca – Cetății (din CloÅŸca în Calea Torontalului) – Calea Torontalului (pînă în Grigore Alexandrescu) – str. Grigore Alexandrescu (din Calea Torontalului în CloÅŸca)

MARTI 25.10.2016 în perimetrul străzilor: Calea Bogdăneștilor (între B-dul. Cetății și Livezilor) – Livezilor – Mircea cel Bătrân (între Livezilor și Tazlău) – Lt. O. Balea – CloÅŸca – Bd. Cetății (între CloÅŸca și Calea Bogdăneștilor).

MIERCURI 26.10.2016 în perimetrul străzilor: Calea Bogdăneștilor (între B-dul Cetății și Circumvalațiunii)

Circumvalațiunii (pînă în Nera) – Nera – B. P. HaÅŸdeu.

JOI 27.10.2016 în perimetrul străzilor: Bârzava – Casian Munteanu – rambleu CFR – Tazlău – Mircea cel

Batran (din Tazlău în Livezilor) – Livezilor (din Mircea cel Bătrân în Manole) – Madona – Cal. Bogdăneștilor (din Madona în Bârzava)

VINERI 28.10.2016 în perimetrul străzilor: Bârzava – Cal. Bogdăneștilor (din Bârzava în B.P. HaÅŸdeu) – B. P. HaÅŸdeu (din Cal. Bogdăneștilor în Dunărea) – Dunărea (din B.P. HaÅŸdeu în Bârzava).

SÂMBĂTĂ 29.10.2016 în perimetrul străzilor:Cal. Aradului (din girație Selgros pînă în Cal. Lipovei) – Cal. Lipovei (între Cal. Aradului și B-dul. Antenei) – Bd. Antenei – Popa Șapcă –

B-dul. Revoluției (pînă în Canal Bega) – Spl. N. Titulescu – Nufărul – Gării – P-ța Horațiu -16 Februarie – C. Brediceanu (din 16 Februarie în Circumvalatiunii) – Cal. Bogdăneștilor – Bd. Cetății – Cal. Torontalului – Felix – Loichița Vasile – Pelbartus.

DUMINICĂ 30.10.2016 în perimetrul străzilor: Cal. Aradului (din girație Selgros pînă in Cal. Lipovei) – Cal. Lipovei (între Cal. Aradului și Bd. Antenei) – Bd. Antenei – Popa Șapcă – Bd. Revoluției – Al. Mocioni – Spl. Industria Lânii – Spl. Peneș Curcanul – Uzinei – Canal Bega (Vălișoara).

SĂ‚PTĂMÂNA II: 31.10-06.11.2016

LUNI 31.10.2016 în perimetrul străzilor: L. Rebreanu (din Martirilor în Buziașului) – Venus – Calea Urseni – Zona Braitim – Muzicescu (pînă în Cal. Urseni) – Martirilor (din Muzicescu în Lidia).

MARÅ¢I 01.11.2016 în perimetrul străzilor: Cal. Urseni – Venus – Industriei – Olarilor – Buziașului (din girație la capat).

MIERCURI 02.11.2016 în perimetrul străzilor: Sulina (din Cal. Șagului in C-tin. Daniel) – Andreescu – Muncii, Ardealul (din Muncii in Dâmbovița) – Dâmbovița (din Ardealul in Banatul) – Vulturilor (din Banatul in Cal. Șagului) – Cal. Șagului (din Vulturilor pînă la ieșire).

JOI 03.11.2016 în perimetrul străzilor: Spl. Sofocle (pînă in Dâmbovița) – Ardealul (din Dâmbovița in Muncii) – Muncii (din Ardealul in Andreescu) – Andreescu (din Muncii in C-tin Daniel) – Bacalbașa (din C-tin Daniel pînă la ieșire) – zona Polona.

VINERI 04.11.2016 în perimetrul străzilor: Bujorilor (din Cal. Șagului in Al. Nicorești) – Al. Nicorești – Ceferiștilor – Cal. Șagului (din Ceferiștilor in Bujorilor).

SÂMBĂTĂ 05.11.2016 în perimetrul străzilor: Spl. T. Vladimirescu (din M. Viteazul in Dâmbovița) – Dâmbovița (pînă in Banatul) – Vulturilor (din Banatul in Cal. Sagului) – Cal. Șagului (din Eneas in Bujorilor) – Musicescu (din Șagului in Martirilor) – Martirilor (din Musicescu in Averescu) Averescu (din Cal. Martirilor în Drubeta) – Drubeta (din Lidia în Independenței) Independenței – P-ța Bălcescu – M. Viteazul (pînă în Spl. Vladimirescu)

DUMINICĂ 06.11.2016 în perimetrul străzilor: Bd. V. Pârvan – Spl. Nistrului – Spl. Morarilor – P-ta Sarmisegetusa – A. Șaguna – Lunei – Cal. Buziașului (pînă în girație) – L. Rebreanu (din girație în Cal. Martirilor) – Cal. Martirilor (din L. Rebreanu în Lidia) – Versului – Prezan (din Versului în Martirilor) – Drubeta (din Lidia în Independenței) – Independenței – P-ța N. Bălcescu – M. Viteazul – Ana Ipatescu – ChiÅŸodei – Cercului – Dimineții – Apicultorilor – Musicescu.

SĂ‚PTĂMÂNA III: 07 noiembrie 2016 -08 noiembrie 2016

LUNI 07.11.2016 în perimetrul străzilor: Cermena – Torac – Campului – F. Chopin – Șaguna – Tigrului.

MARTI 08.11.2016 în perimetrul străzilor: Câmpului – Canal Bega – Calea Moșniței.

Încadrul acțiunii se colecteazănumai obiecte de uz casnic și gospodăresc și deșeuri vegetale rezultate din curățirea arborilor plantați pe aliniamentele stradale și a spațiilor verzi din jurul imobilelor.

Conform prevederilor art. 94 din Hotărârea Consiliului Local nr. 143/05.04.2016 privind aprobarea Regulamentului Serviciului de Salubrizare al Municipiului TimiÅŸoara și a indicatorilor de performanță ai Serviciului de Salubrizare:

(1) Se interzice proprietarilor de imobile (case individuale), asociațiilor de proprietari/locatari, instituțiilor publice, agenților economici scoaterea și depozitarea pe domeniul public în cadrul acțiunilor ecologice (Curățenia generalăde primăvară/toamnă), de deșeuri din amenajări interioare (moloz) și deșeuri din curățirea pivnițelor și podurilor (praf de cărbune, țigle, cărămizi, faianță și gresie sparte).

(2) Este interzisă scoaterea și depozitarea pe domeniul public a obiectelor de uz casnic/gospodăresc, a deșeurilor vegetale rezultate din curățirea arborilor plantați pe aliniamentele stradale și a spațiilor verzi din jurul imobilelor ce se colecteazăîn cadrul acțiunilor ecologice (Curățenia Generalăde Primăvară/Toamnă) mai devreme de o zi față de cea în care este programată colectarea, precum și după ziua în care este programată colectarea în zonele și cartierele din municipiul TimiÅŸoara.

(3) Proprietarilor de imobile (case individuale), asociațiilor de proprietari/locatari, instituțiilor publice, agenților economici le revine obligația să depună în ordine la bordura carosabilului, fără a împiedica circulația, resturile provenite din tăieri de corecție (ramuri) tăiate la dimensiuni de maxim 1 metru și legate în snopi, deșeurile și obiectele ce se colecteazăîn cadrul acțiunilor ecologice.

Facem un apel pe această cale către toți cetățenii municipiului in vederea respectării prevederilor legale în vigoare, pentru a evita astfel aplicarea de către agenții constatatori a unor sancțiuni contravenționale cu amenzi ce pot fi cuprinse între 500 și 2000 lei, conform art. 115, alin. 3 din actul normativ menționat mai sus.

Deșeurile rezultate din reparații și amenajări interioare, în cantități de sub 1 mc,  precum și deșeurile de echipamente electrice și electronice – DEEE, se preiau gratuit de la populație, pe baza actului de identitate, prin punctele de colectare-preluare situate la următoarele adrese:

-  Al. Avram Imbroane, Nr.70;

-  Calea Torontalului, Nr.94;

-  Str. Energiei, Nr.3;

-  Calea MoÅŸniței, Nr.2.


Punctele de colectare-preluare vor funcționa de luni pînă vineri, între orele 08.00-16.00.

Pentru deșeuri din amenajări interioare și din curățenia pivnițelor și podurilor în cantități mai mari de 1 mc, se poate solicita pe bazăde comandă containere de la  S.C. RETIM ECOLOGIC SERVICE S.A., str. Oituz nr. 3A sau la numerele de telefon: 0256/499537 sau 0256/220064.

Având în vedere că operatorul de servicii publice de salubrizare S.C. RETIM ECOLOGIC SERVICE S.A.  a amplasat în municipiul TimiÅŸoara 58 de recipiente sub formă de clopot, destinate colectării deșeurilor din sticlă(albă și/sau colorată), respectiv hârtie/carton, din care 25 de containere de culoare albastră pentru colectarea deșeurilor de hârtie/carton și 33 de recipiente de culoare verde, destinate colectării deșeurilor din sticlă(albă și/sau colorată), rugăm cetățenii să depună aceste deșeuri în containere și să îndepărteze toate resturile de alimente din sticle și borcane înainte de a le depune. Aceste containere au fost amplasate în apropierea complexelor comerciale, precum și în stațiile mijloacelor de transport în comun cu trafic intens din cartierele oraÅŸului.

Deșeurile vegetale mărunte și/sau frunze vor fi colectate în saci de plastic și vor fi depozitate la bordura carosabilului în ziua planificată pentru acțiunea de curățenie de toamnă.

Pentru desfăÅŸurarea în bune condiții a acestei acțiuni ecologice de curățenie, solicităm sprijinul tuturor cetățenilor, agenților economici și a instituțiilor publice de a respecta graficele de colectare a deșeurilor în perioada campaniei.

Menționăm că depozitarea oricăror tipuri de deșeuri pe domeniul public după data de colectare planificată în cadrul acțiunii de curățenie de toamnă va fi sancționată în conformitate cu prevederile HCL nr. 371/2007 privind constatarea și sancționarea contravențiilor pe raza municipiului TimiÅŸoara, modificată și completată, art. 3, alin. 1, litera a), cu amendă cuprinsă între 500 – 1000 lei pentru persoane fizice și 1000 – 2500 lei pentru persoane juridice.

 

Comments

comments

About the Author