Scriitor nominalizat la Premiul Nobel a primit titlul Doctor Honoris Causa al UVT

Posted on mai 21 2014 - 1:32pm by aaevfzauf

magrisÎnbaza strategiei sale de a prețui și celebra valorile, Universitatea de Vest din Timișoara a acordat astăzi titlul de Doctor Honoris Causa domnului Claudio Magris, scriitor, eseist și filosof al culturii, profesor de literaturăgermanăla Universitatea din Trieste, Italia, nominalizat la premiul Nobel pentru literatură.

Evenimentul s-a desfășurat în Aula Magna a Universității și a reunit numeroși membri ai comunității academice a Universității și a Timișoarei.

Personalitate strălucităa lumii științifice și culturale actuale, pe care a îmbogățit-o substanțial prin cele peste douăzeci de volume consacrate istoriei culturale și politice a Europei Centrale, dar și prin operele sale literale ce au relevat și un scriitor de creativitate autentică, domnul Claudio Magris se bucurăde multăvreme de recunoaștere internațională. O confirmăcele peste 30 de distincții dobândite, dar și traducerea în numeroase limbi străine a operei sale.

“Prezența Domniei Voastre în Aula Magna a Universității constituie o mare onoare pentru noi. Atașamentul manifest pentru spațiul căruia și Timișoara îi aparține, Europa Centrală, dar și pentru mediul academic și cultural timișorean, nu face decât săsporeascădimensiunile bucuriei noastre„, a declarat rectorul Universității de Vest din Timișoara, Prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Momentul a făcut parte din seria de manifestări organizate cu ocazia celebrării a 70 de ani de la înființarea Universității.

Comments

comments

About the Author