Scene halucinante la procesul lui Vlad Pascu – judecătoarea a întrebat dacă tânărul ucis se află în sală!

Posted on feb. 23 2024 - 11:10pm by petre

Întrebări halucinante puse de judecătoarea Ancuţa Popoviciu în dosarul Vlad Pascu.

După ce l-a strigat pe tânărul mort în accident, a şocat din nou rudele victimelor
Judecătoarea din Mangalia, care are pe masă dosarul lui Vlad Pascu, este anchetată disciplinar după ce ieri, la primul termen, l-a strigat în sala de judecată pe tânărul mort în accident. Părinţii prezenţi au fost şocaţi de cinismul magistratului care nu ar fi prima dată în atenţia Inspecţiei Judiciare.

Familia cere acum recuzarea judecătoarei şi mutarea la o altă instanţă.

„Olariu Sebastian Andrei e prezent?” – Este întrebarea după care s-a aşternut liniştea în sala de jucată la primul termen din dosarul în care Vlad Pascu este cercetat tocmai pentru uciderea lui Sebi şi a prietenei lui, Roberta.

După scenele revoltătoare, judecătoarea Ioana Ancuţa Popoviciu va fi anchetată disciplinar pentru că nu ar fi studiat dosarul, dar şi pentru comportamentul insensibil.

Adrian Cuculis, avocatul victimelor: Faptul că Inspecţia Judiciară s-a autosesizat deschide calea depunerii unei cereri de recuzare şi, cel mai probabil, la termenul care a fost stabilit peste 3 săpămâni să fie luată în dezbatere de un alt complet de judecată.

ONG-ul care militează împotriva abuzurilor statului cere excluderea judecătoarei din Magistratură
Popoviciu a mai primit în trecut avertisment de la CSM pentru rea-credinţă, gravă neglijenţă şi soluţionarea cu întârziere a unor cazuri. Acum, Inspecţia Judiciară poate trece la următorul nivel de sancţiune: tăierea cu până la 25% din salariu.

Adrian Cuculis, avocatul victimelor: Judecătorul nu doar că părea că nu ştie dosarul dar era aerian în ce părea desfăşurarea procesului.

Ioana Ancuţa Popoviciu a studiat Dreptul, licenţă şi master la Universitatea din Oradea. În timpul facultăţii, a lucrat pe un post de consilier juridic la o companie din oraş. Apoi a fost avocat stagiar la baroul Bihor. După 2011, când a absolvit Institutul Naţional al Magistraturii, a intrat ca judecător stagiar şi apoi definitiv la Judecătoria Ineu. În 2015, s-a transferat la Mangalia.

Sesizarea din oficiu vizează respectarea obligaţiei de studiere a dosarelor anterior şedinţei de judecată, maniera de gestionare a dosarelor, comportamentul judecătorului în şedinţele de judecată precum şi existenţa unor eventuale situaţii de incompatibilitate.

FACIAS sesizează CSM și cere excluderea de urgență din magistratură a judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu pentru batjocorirea actului de justiție și indiferență crasă față de suferința unei familii aflată în căutare de dreptate.

sursa: Observator News

 

Comments

comments

About the Author