Șansă uriașă pentru românii calificați! Germania se pregătește să pună pe masă peste un milion de locuri de muncă

Posted on ian. 6 2019 - 12:08pm by petre

Germania se confruntă cu o criză acută de forță de muncp calificată, susține Ziarul Financiar.

Oficialii lucrează în prezent la o nouă lege a imigraţiei care vizează atragerea de muncitori calificaţi către Germania, iar oficialii guvernamentali speră să pună această lege în vigoare până la finele anului.

Un document guvernamental care a ajuns recent în spaţiul public şi care este citat de către publicaţia americană subliniază că „lipsa de muncitori calificaţi a devenit un risc semnificativ pentru economia Germaniei”.

Documentul susţine că numărul de muncitori din UE – care au dreptul să muncească şi să se stabilească oriunde în uniune – nu este suficient pentru a acoperi nevoile de pe piaţa domestică. „De aceea, trebuie să avem mai mult succes în încercările de a atrage angajaţi noi din alte ţări”, se arată în document.

Potrivit ZF.ro, Germania pune pe masă o ofertă „de nerefuzat” pentru oamenii care îşi doresc să se angajeze într-una dintre cele mai puternice economii ale zonei euro, şi-anume 1,2 milioane de locuri de muncă.

Noua lege ar trebui să aducă atât beneficii salariale cât şi beneficii sociale atât pentru muncitorii din UE cât şi cei din zone non-UE care vor să se angajeze în economia germană.

sursa: ZF.ro

Comments

comments

About the Author