Șansă uriașă pentru pace -a început întâlnirea dintre miniștrii de externe ai Ucrainei și Rusiei în Turcia

Posted on mart. 10 2022 - 12:02pm by petre

Au trecut două săptămâni, de bombardamente şi lupte intense, de când Rusia a declanşat invadarea Ucrainei. Miniştrii de Externe ai celor două ţări, Dmitri Kuleba şi Serghei Lavrov se întâlnesc, astăzi, în Turcia, pentru prima dată de la începutul războiului, dar nimeni nu are mari aşteptări de la această convorbire.

Ieri, preşedintele Zelenski a acuzat Rusia de genocid şi crime de război după ce un spital de copii, cu maternitate, din Mariupol, a fost distrus de un bombardament. 17 oameni.

 

UPDATE 11:30 Posibil summit Zelenski – Putin
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a anunțat că miniștrii de Externe ai Rusiei și Ucrainei vor discuta despre un posibil summit între Putin și Zelenski.

UPDATE 11:05 Întâlnire Kuleba – Lavrov
În urmă cu puțin timp a început discuția crucială dintre miniștrii de Externe Dmitro Kuleba și Serghei Lavrov, în Turcia.

 

Înainte de debutul trilateralei, ministrul turc Cavusoglu i-a primit şi s-a întreţinut separat cu fiecare dintre cei doi omologi, sosiţi miercuri seară şi cazaţi la hoteluri diferite. Cavusoglu l-a primit mai întâi pe Kuleba, zâmbitor, pe care l-a salutat cu o gesturi călduroase, apoi pe Lavrov, apărut cu o figură impenetrabilă.

 

 

 

Comments

comments

About the Author