”Sala Polivalentă de 16 mii de locuri riscă să fie compromisă definitiv” – reacția președintelui CJT Călin Dobra

Posted on sept. 11 2018 - 10:56am by petre

Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, reacționează la declarațiile recente ale primarului Timișoarei, Nicolae Robu, referitor la mult discutata și disputată sală polivalentă de care Timișoara are nevoie.

”Constat cu surprindere și dezamăgire că, în ciuda eforturilor pe care le-am depus pe subiectul Sălii Polivalente, insistând inclusiv să merg împreună cu primarul Nicolae Robu la București la Compania Națională de Investiții pentru a face front comun pentru Județul Timiș, dumnealui nu dorește decât dezinformarea cetățenilor.

Astăzi am avut parte de o nouă mostră de iresponsabilitate din partea domniei sale când a anunțat construirea Sălii Polivalente la Timișoara, bazându-se în afirmația sa pe simplul fapt că o locație propusă de Primărie a fost introdusă în ultima variantă a Listei – sinteză a obiectivelor de investiții a Ministerului Dezvoltării.

Propunerea Consiliului Județean Timiș se află pe acea listă încă din anul 2016 – mai jos dovada. La 31.08.2018 lista a fost doar actualizată. Faptul că doar în acest moment o propunere a Primăriei intră pe Lista – sinteză e cea mai bună dovadă că propunerile de până acuma ale domnului primar nu au respectat cerințele minimale, fiind, practic, descalificate.

Cetățenii trebuie să înțeleagă că, fără consens, nicio investiție nu va fi aprobată de Compania Națională de Investiții pentru Județul Timiș. Amenințările adresate de către primarul Nicolae Robu funcționarilor din CNI și presiunile exercitate asupra lor prin diferite mijloace îngreunează orice decizie pentru comunitatea noastră. Dacă nu va exista o susținere comună a unei locații, riscăm să rămânem fără o investiție de 50 de milioane de euro și să mergem în continuare la Cluj la diverse evenimente.

Eforturile pe care le fac de peste un an și jumătate pentru a avea o Sală Polivalentă și drumurile aproape săptămânale la București se lovesc de orgoliile mărunte ale primarului Timișoarei, care nu înțelege că “Timișorenii Mei” vor avea cel mai mult de suferit dacă investiția nu se va realiza, iar prin lansarea de informații false înșeală așteptările oamenilor şi riscă compromiterea obiectivului nostru comun, adică aprobarea în sine a investiției.

Așa cum am anunțat deja public, voi susține orice locație aprobată de CNI și mă voi implica activ în continuare pentru marile proiecte ale Județului Timiș.”

Comments

comments

About the Author