Să primești un ajutor de 0,5 lei pe litru de combustibil înseamnă cel puțin batjocură!

Posted on iun. 23 2022 - 12:02pm by petre

Se iau primele măsuri după scumpirea continuă a combustibililor. Guvernul va compensa parţial preţul carburanţilor timp de trei luni. Este varianta agreată de Coaliţie si anunţată de premierul Nicolae Ciucă şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, într-o discuţie informală cu jurnaliştii

. Care va fi reducerea la pompă încă nu ştim. Abia joi vor fi anunţate toate detaliile.

 

Scumpirile care par deja să fie zilnice i-au adus la exasperare pe oameni. Şi fiecare se revoltă cum poate. Am găsit-o pe o doamnă la o benzinărie din Sectorul 3 al Capitalei. Deşi voia să facă plinul, a renunţat şi a băgat în rezervor abia câteva picături de motorină.

Un litru de motorină a ajuns acum să coste 9,3 lei, iar unul de benzină 8,7 lei. Faţă de acum 30 de zile, motorina s-a scumpit cu 4,6%, iar benzina cu 6,1%. Acum, pentru un plin de motorină, plătim cu 20 de lei în plus faţă de luna trecută, iar pentru un plin de benzină plătim cu 25 de lei în plus.

Coaliția a decis: compensarea parțială a prețurilor la carburanți, cea mai bună soluție
În tot acest timp, oficialii s-au întrecut în discuţii şi soluţii fanteziste. Abia azi par să fi ajuns la un numitor comun. După discuţii despre plafonare, reducerea TVA-ului şi a acizei, liderii coaliţiei spun că vor acorda compensaţii pe litrul de carburant, aşa cum se întâmplă în cazul transportatorilor.

Adrian negrescu, analist economic: 0,5 lei pentru fiecare litru de carburant înseamnă foarte puțin, raportat la dimensiunea prețului. Daca statul va alege aceeași soluție de plată ca în cazul celor care distribuie energie și gaze, acolo unde nu le-a plătit compensările, s-ar putea să ne trezim într-o situație și mai gravă. Când te costă benzina 9,3 lei pe litru, să primești un ajutor de 0,5 lei înseamnă cel puțin batjocură, dacă nu o nepăsare raportată la dimensiunea problemei.

 

Comments

comments

About the Author