S-a deschis Târgul de Crăciun de la Sibiu

Posted on nov. 14 2022 - 7:37pm by petre

În Piaţa Mare din Sibiu s-au aprins deja luminile de sărbătoare.

Tradiţionalul târg de Crăciun şi-a deschis porţile în acest weekend şi turiştii din toate colţurile ţării au venit să se bucure de atmosfera festivă. Roata panoramică, patinoarul în aer liber şi atelierele lui Moş Crăciun sunt doar o parte dintre atracţiile din acest an.

Ajuns la a 15-a ediţie, Târgul de Crăciun a adus încă din primul weekend mii de turişti în Piaţa Mare din Sibiu. Nu i-au atras doar minunăţiile expuse, ci şi bradul festiv înalt de 24 de metri.

Organizatorii au pregatit 120 de căsuţe de unde turiştii pot alege produse de sezon şi decoraţiuni cu preţuri care pornesc chiar şi de la 15 lei.

Deşi afară este încă destul de cald, patinoarul din centrul oraşului este pregătit să-i primească pe cei dornici să se bucure deja de atmosfera de vacanţă. Târgul de Crăciun de la Sibiu rămâne deschis până pe 2 ianuarie.

Prețurile, însă, sunt prohibitive pentru mulți dintre cei care vizitează târgul.

Potrivit ziariștilor de la Ora de Sibiu, care au fostcurioși să vadă ce poate însemna o vizită în târg pentru un buget de familie și am aflat că o turtă dulce costă între 10 și 12 lei, o acadea 5 lei, iar prețul pentru 100 de grame de bomboane vrac pornește de la 9 lei. Prețul pentru un ceai cald e de minim 5 lei, iar un pahar de vin fiert ajunge la 10-12 lei. Amatorii de suveniruri pot da între 40-80 de lei pe o cană personalizată de Crăciun și de la 30 de lei în sus pentru o lumânare decorativă sau un obiect de ceramică, iar prețul ornamentelor de Crăciun pornește de la 15 lei.

„Prețurile sunt cam mari, puteau să mai <<taie>> din ele. Adică sunt exagerate, chiar dacă vin Sărbătorile”, consideră Maria, o turistă din Vâlcea aflată în vizită în Sibiu. Sibienii apreciază și ei că producătorii și comercianții de la căsuțele din târg au exagerat și că aceștia puteau să lase prețurile mai mici. ,,Prețurile sunt enorme, nu ne-am gândit că va fi așa scump,” spune unul dintre localnicii cu care am stat de vorbă.

La mâncare e și mai scump. Un kilogram de jumări costă 90 de lei, de exemplu

 

Sibienii cu care am stat de vorbă spun că simt nevoia unui lucru nou, care să diferențieze evenimentul de anul acesta față de anii precedenți. „Suntem din Sibiu și venim în fiecare an. Mi se pare că arată exact la fel ca în anii trecuți, adică nu are nimic nou” scriu cei de la Ora de Sibiu.

 

Comments

comments

About the Author