Rusia anunță că folosește o nouă generație de arme laser în Ucraina, pentru a „topi” drone și sateliți Rusia folosește o nouă generație de arme laser în Ucraina, pentru a „topi” drone și sateliți VIDEO

Posted on mai 18 2022 - 10:04pm by petre

Rusia a declarat miercuri că folosește o nouă generație de arme laser puternice în Ucraina pentru a arde dronele, desfășurând unele dintre armele secrete ale Moscovei pentru a contracara un val de arme occidentale furnizate fostului său vecin sovietic, potrivit Reuters.

Se știu puține lucruri despre specificul noilor arme cu laser. Putin a menționat una numită Peresvet, denumită după un călugăr războinic ortodox medieval Alexander Peresvet, care a pierit în luptă.

Iury Borisov, vicepremierul responsabil cu dezvoltarea militară, a declarat la o conferință la Moscova că Peresvet este deja utilizat pe scară largă și că poate orbi sateliții până la 1.500 km deasupra Pământului.

El a spus, totuși, că există deja sisteme rusești mai puternice decât Peresvet care ar putea arde dronele și alte echipamente. Borisov a citat un test efectuat marți, despre care a spus că a ars o dronă aflată la 5 km distanță în cinci secunde.

“Dacă Peresvet orbește, atunci noua generație de arme laser duce la distrugerea fizică a țintei – distrugere termică, ard”, a declarat Borisov la televiziunea de stat rusă.

Comments

comments

About the Author