Românii vor putea pleca în concediu doar când vrea statul, în funcție de regiune, dacă inițiativa USR Plus va fi votată!

Posted on iun. 9 2021 - 1:54am by petre

ergi în vacanţă, în funcţie de zona din care provii. Trecerea la vacanţa pe regiuni în România, o idee occidentală

USR PLUS propune vacanţe diferenţiate pentru elevi
Diferenţierea se va face în funcţie de cele patru macroregiuni.

Propunerea se referă la vacanţa intersemestrială, din februarie
Ministerul Educaţiei susţine că este instituţia care hotărăşte vacanţele şcolare.

Iniţiativa se află în dezbaterea comisiilor, la Camera Deputaţilor
ANAT susţine vacanţa diferenţiată a copiilor

că-ţi programezi în concediul în funcţie de vacanţa copilului. Dar, ce-ai zice să mergi în vacanţă în funcţie de zona în care locuieşti? Deputaţii se gândesc să diferenţieze pauza dintre semestre pe cele patru macroregiuni.

Copiii ar rămâne acasă câte o săptămână consecutiv, începând cu cei din nord-vest, la sfârşitul lui ianuarie. Are şi un motiv întemeiat această propunere.

Iniţiatorul legii, deputatul Alin Apostol, explică: „Pentru a creşte turismul în România, a creşte confortul turistului, când merge în vacanţele intersemestriale. Vacanţa intersemestială să aibă aceeaşi durată ca şi până acum, numai că ea să se acorde defalcat, pe macroregiunile României. Copiii dintr-un sfert din România, să zicem, învaţă înainte de vacanţă cu o săptămână în plus. Iar, un alt sfert din România învaţă mai mult după vacanţă, decât dinainte de vacanţă.”

ADVERTISING

Reprezentanţii din turism susţin această idee. Unul dintre avantaje este că ar intra mai mulţi bani în turism pe o perioadă mai mare. Îţi explică vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, Traian Bădulescu.

ULTIMELE ȘTIRI
Nunți și botezuri fără vaccin și test COVID. Instituția care a anulat restricția impusă de guvernanți
Ministrul Justiţiei reia în discuţie interzicerea cumpărării cartelelor de telefon fără buletin
Renault a fost pusă oficial sub acuzare în Franţa pentru „înşelătorie”, în cazul emisiilor diesel. Reacţia companiei
STUDIU. Aspirina nu îmbunătăţeşte rata de supravieţuire la pacienţii cu COVID-19
Vezi mai multe articole din categoria SOCIAL

„Ar fi pretabilă. Şi organizaţiile de turism, precum ANAT, susţin în principiu această iniţiativă. Vorbeam de trafic îngreunat, de ambuteiaje şi de un grad de ocupare extrem de mare, doar în săptămâna de vacanţă. Aşa ar fi mult mai bine, pentru că hotelierii ar putea să primească familii cu copii, pe parcursul unei luni de zile, ar fi şi tarifele mai moderate şi toată lumea ar fi mulţumită.”, a afirmat Traian Bădulescu, vicepreşedinte ANAT.

Comments

comments

About the Author