Românii s-au înghesuit să se vaccineze direct din mașină fără programare

Posted on apr. 24 2021 - 11:36am by petre

Românii au luat cu asalt primul centru de vaccinare tip drive-thru deschis la Deva

La Deva, în judeţul Hunedoara, s-a deschis, în cursul zilei de sâmbătă, un centru de vaccinare tip drive-thru.

Centrul de vaccinare drive-thru, de la Deva, este deschis zilnic între orele 10.00 şi 19.00.

Sute de persoane şi-au manifestat deja intenţia de a se vaccina împotriva coronavirusului la centrul respectiv.

Călin Petru Marian, prefectul judeţului Hunedoara, a mers la faţa locului, cu o zi înainte, pentru a se asigura că locuitorii judeţului Hunedoara, şi nu numai, se pot vaccina în cele mai bune condiţii.

Centrul de vaccinare tip drive-thru va fi deschis zilnic, între orele 10.00 şi 19.00, iar autorităţile locale susţin că oamenii se pot vaccina fără programare.

În plus, se specifică faptul că cei care se vaccinează în acest mod vor face rapelul tot la centrul respectiv, după 21 de zile.

Autorităţile încearcă să retrezească interesul românilor pentru vaccinare: echipe mobile, centre drive-through sau centre la firmele private.

l
Autorităţile locale au prezentat paşii pe care îi au de urmat cei care vor să se vaccineze la centrul drive-thru

Cei care decid să se vaccineze la centrul de vaccinare din Deva o pot face doar în baza unui act de identitate, ei urmând să primească doze de vaccin produse de Pfizer.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara au precizat că „este primul centru de vaccinare drive-thru din România” şi au prezentat cei cinci paşi pe care cei care merg să se vaccineze îi au de urmat: Aşteptaţi să fiţi preluaţi de personalul din Centrul de vaccinare; După triaj se desenează pe parbriz un emoticon cu marker lavabil şi veţi fi îndrumat către Zona de vaccinare; Intraţi în zona de vaccinare indicată şi veţi fi vaccinat direct în maşină. Nu trebuie să coborâţi din maşină; După vaccinare se scrie pe parbriz ora la care puteţi părăsi zona post-vaccinare. Personalul medical va monitoriza toate persoanele vaccinate în această perioadă; Înainte de plecare veţi primi adeverinţa de vaccinare pe care va fi consemnată data când trebuie să vă prezentaţi la rapel.

Comments

comments

About the Author