ROMÂNIA VOTEAZĂ – vezi ce s-a întâmplat pânăla aceastăorăla urne

Posted on nov. 2 2014 - 11:21am by petre

DUMINICĂ, 2 NOIEMBRIE, 07:00 – SECÅ¢IILE DE VOTARE S-AU DESCHIS. Peste 18 milioane de alegători sunt așteptați la prezidențiale

Secțiile de votare pentru primul tur al alegerilor prezidențiale s-au deschis, duminică, la ora 07.00, fiind așteptați la urne 18.284.326 de alegători, dintre care 1.788.196 în București.

Secțiile de votare se închid la ora 21.00.

Secțiile de votare pentru primul tur al alegerilor prezidențiale s-au deschis, duminică, la ora 07.00. Potrivit MAI, toate secțiile au fost deschise la timp. Peste 18 milioane de cetățeni cu drept de vot sunt așteptați la urne pentru alegerea președintelui pentru un mandat de cinci ani, dintre cei 14 candidați înscriși în cursă. Mediafax.ro văprezintăLIVE TEXT tot ce trebuie săștiți despre scrutinul prezidențial.

UPDATE 10:50 – Daciana Sârbu, dupăvot: Săne ajute Dumnezeu săscăpăm de urăși dezbinare

Europarlamentarul PSD Daciana Sârbu a votat, duminică, alături de soțul său, președintele PSD, premierul Victor Ponta, ea spunând, dupăvot: „Săne ajute Dumnezeu săurmeze o perioadăde liniște și înțelegere, săscăpăm de urăși dezbinare”.

UPDATE 10:43 – Oprescu: Am votat pentru o Românie sănătoasă, stabilăși pentru încrederea în tinerețe

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, și-a exercitat, duminică, dreptul de vot alături de președintele PSD, premierul Victor Ponta, și de soția acestuia, Daciana Sârbu, edilul precizând căa votat pentru o România sănătoasăși stabilăși pentru încrederea în tinerețe.

UPDATE 10:33 – Ponta: Dupăatâta război și distrugere e timpul săreconstruim

Președintele PSD, premierul Victor Ponta, a votat, duminică, la o secție de votare din București, pe liste suplimentare, împreunăcu soția sa, Daciana Sârbu, și primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, el precizând, dupăvot, cădupăatâta război și distrugere este timpul pentru reconstrucție.

UPDATE 10:29 – Emil Boc a votat pentru o Românie modernăși frumoasă

Fostul premier Emil Boc a votat, duminicădimineață, pentru „o Românie modernăși frumoasă”, el declarându-se bucuros de prezența mare la urne, care aratăcă”românii sunt responsabili„.

UPDATE 10:19 – Blaga: Am votat pentru o Românie normală; îndemn pe toți săfoloseascăaceastăarmăputernică, votul

Președintele PDL, Vasile Blaga, și-a exprimat opțiunea electorală, la ora 10:00, împreunăcu soția sa, la secția de votare de la Liceul I.L.Caragiale, precizând căa votat pentru „o Românie normală” și căîi îndeamnăpe toți românii „săfoloseascăaceastăarmăputernică, votul”.

UPDATE 10:03 – Dușa a votat pentru un președinte care sănu promoveze dezbinarea între profesii

Ministrul Apărării, Mircea Dușă, a votat, duminică, pentru un președinte care își dorește o Românie puternicăși stabilă, care „trebuie„ săaducănomalitatea și „sănu mai promoveze dezbinarea între profesii și categorii de vârstă„.

UPDATE 10:00 – Iohannis, cu soția sa la vot, a cărei zi de naștere este duminică: Am votat pentru o Românie normală

Candidatul ACL la Președinție, Klaus Iohannis, a votat, duminicădimineață, la Sibiu, alături de soția sa, a cărei zi de naștere este, el spunând căși-a exprimat opțiunea electoralăpentru „o România normală, pentru România lucrului bine făcut„, transmite corespondentul MEDIAFAX.

UPDATE 09:48 – Dragnea: Am votat românește, pentru cineva care știe cum se conduce o țară. Cred căinteresul este foarte mare pentru vot

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, dumunică, dupăce a votat la Liceul A.D Xenopol din Capitală, căa votat „românește”, „pentru cineva care știe cum se conduce o țară” și a adăugat că”orice bun român este bine săvoteze românește”. El a mai spus căse așteaptăla o prezențăbunăla vot.

UPDATE 09:44 – Valeriu Zgonea a votat pentru „un președinte care săîi uneascăpe români„

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a votat, duminicădimineață, la Craiova, spunând căși-a exprimat opțiunea electoralăpentru un „președinte mediator, care săîi uneascăpe români„.

UPDATE 09:43 – Udrea: Am votat pentru o Românie frumoasă

Candidatul la Președinție al PMP, Elena Udrea, a votat, duminică, la ora 09:00, la Liceul „Mihai Eminescu”, declarând căvoteazăpentru o Românie frumoasăși cu încredere căo femeie poate săfacăcel puțin la fel de multe lucruri bune precum un bărbat pentru țara ei.

UPDATE 09:38 – Meleșcanu: A fost greu de găsit numele pe buletinul de vot, scris foarte mic

Candidatul independent la Președinție Teodor Meleșcanu și-a exprimat, duminică, opțiunea electoralăla o secție de votare din București, el spunând că”a fost greu de găsit numele pe buletinul de vot, scris foarte mic”.

UPDATE 09:23 – Corlățean: Am votat cu gândul la frații noștri din Basarabia

Ministrul de Externe, Titus Corlățean, și-a exprimat, duminică, opțiunea electoralăla secția de votare nr. 85 din București, el spunând căa votat pentru ca „România săfie tot mai puțin dezbinată, săfie o Românie tot mai unită” și „cu gândul la frații noștri din Basarabia”.

UPDATE 08:52 – Ioan Rus a votat pentru încetarea urii și a războiului românilor împotriva românilor

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a votat, duminicădimineață, la Cluj-Napoca, pentru „încetarea urii și a războiului românilor împotriva românilor”, spunând căse așteaptăde la viitorul președinte la stabilitate politicăși economică, transmite corespondentul MEDIAFAX.

UPDATE 08:37 – MAI: 527 de români au împlinit 18 ani duminicăși pot vota

Un număr de 527 de români au împlinit 18 ani duminică, în ziua primului tur al alegerilor prezidențiale, și pot vota, a anunțat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog.

Pe de altăparte, serviciile de evidența persoanelor au eliberat, sâmbătă, aproape 16.700 de cărți de identitate, a mai spus Dajbog, care a precizat căastfel de documente se elibereazăși duminică, pânăla ora 21.00.

„Pentru a putea vota, alegătorii trebuie sădeținăacte de identitate valabile. Înconformitate cu Planul general de măsuri aprobat de către domnul viceprim-ministru Gabriel Oprea, serviciile de evidențăa persoanelor și-au modificat programul de lucru și, inclusiv astăzi (duminică), se pot obține documente de identitate pânăla ora 21.00”, a spus Monica Dajbog.

Tot referitor la eliberarea cărților de identitate, purtătorul de cuvânt al MAI a spus căangajații serviciilor de evidența persoanelor s-au deplasat, în ultimele săptămâni, în localitățile izolate sau aflate la distanțe mari de sediile serviciilor. Înurma a 700 astfel de acțiuni, au fost eliberate peste 5.400 de acte de identitate.

„Alegătorii voteazăla secția de votare unde sunt arondați potrivit domiciliului. Cetățenii care în ziua votării se aflăîn altăcomună, oraș sau municipiu decât cel de domiciliu pot vota la orice secție de votare, dupăce declarăîn scris pe propria răspundere cănu au mai votat și nu vor mai vota la acest tur de scrutin”, a reamintit oficialul MAI.

UPDATE 08:25 – MAE: La începerea votului în România, cetățenii români votau deja în 45 de secții din străinătate

MAE precizeazăcă, la începerea votului în România, la ora locală7.00, cetățenii români votau deja în 45 de secții din afara țării, iar simultan cu începerea votului în țarăs-au deschis 50 de secții din străinătate, votul decurgând în condiții normale.

UPDATE 08:20 – MAI: Toate secțiile de votare au fost deschise la timp

Toate secțiile de votare organizate pentru turul I al alegerilor prezidențiale au fost deschise la timp, a anunțat, duminicădimineață, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog.

UPDATE 07:43 – Secție de votare din Bistrița-Năsăud, rămasăfărăenergie electricăîn urma unui accident rutier

O secție de votare din Bistrița-Năsăud a rămas fărăcurent electric, cu aproximativ trei ore înainte de începerea scrutinului, dupăce o mașinăa intrat într-un stâlp de electricitate și l-a rupt, iar angajații primăriei au adus un generator, astfel căsecția de votare a fost deschisăla ora 7.00.

UPDATE 07:32 – Președintele unei secții de votare din Gorj, cercetat penal dupăce a pierdut ștampila de control

Președintele unei secții de votare din județul Gorj este cercetat penal pentru neglijențăîn serviciu, dupăce a pierdut ștampila de control a secției pe care o conduce, transmite corespondentul MEDIAFAX.

UPDATE 07:18 – Gheorghe Funar a votat la ora 7.00. Candidatul independent la Președinție a venit îmbrăcat în costum popular

Candidatul independent la Președinție Gheorghe Funar a votat, duminicădimineață, la ora 7.00, el venind la secția de votare îmbrăcat în costum popular.

sursa: Mediafax/MTI

Comments

comments

About the Author